Naar inhoud

25-06-2012Afsluiting seizoen

Vrijdag 22/6 vierde Leuven Centraal z'n kampioenen van het open en gesloten kampioenschap 2012.

In het open werd het pleit op de laaste speeldag beslecht en haalde Roel de titel binnen, voor Jonas en Thomas. Hierbij wil ik alle leden bedanken voor het participeren; ook en vooral diegenen die meedoen belangrijker vinden dan winnen en het zo elke vrijdag een gezellige avond maken.

Het gesloten kampioenschap werd over 4 groepen gespeeld.
Groep 4 is traditioneel de groep der verrassingen en dit jaar was het niet anders. Iedereen scoorde punten tegen iedereen. Maar uiteindelijk bleek ons jeugdig talent Natan de meest stabiele factor door slechts 2 remises toe te staan.
In groep 3 werd, zoals verwacht, de winnaar van de partij tussen Romain en Jan de kampioen. Romain is dan ook volgend jaar al verzekerd van deelname aan groep 2.
In de tweede groep was het respect voor de elo groot, behalve op de laatste speeldag, toen Stijn een halfje van Steff kon afsnoepen. Carlos won autoritair al zijn partijen en mag volgend jaar in de hoofdgroep deelnemen.
Steven domineerde groep 1 van start tot finish en mag zich terecht clubkampioen van Leuven Centraal noemen.

Na het uitreiken van de bekers kon iedereen deelnemen aan de jaarlijkse simultaan die dit jaar door Geert Leunis gegeven werd. Vier uur lang trachten we collectief hem van z'n stuk te brengen, maar slechts op enkele borden kwam ie echt in de problemen en haalde een respectabele 13 op 16. Joris en nieuwkomer (!) Raf rondden hun aanvalspartij in schoonheid af; Bart V. en Carlos berustten in remise. Voor de mindere goden onder ons is er altijd volgend jaar...


De tornooileider.

Reacties (2)

Joris - 29 juni 15.12u.

de partij van Raf staat er ondertussen ook. Arme Geert, kan er niemand van de verliezers zijn partij doorsturen? ;-)

Bart P - 25 juni 10.30u.

de partij van Joris staat op de ledenhoek

Reageren