Naar inhoud

24-09-2012Verslag ploeg 1

It has begun! Uiteraard gaan we ook dit jaar weer voor promotie (kuch, kuch). Eerste horde: NLS.

Stijn vloog er meteen goed in, helaas vloog hij er ook snel weer af. Op Tal-achtige wijze offerde hij eerst pionnen en dan een stuk voor een hele hoop vage dreigingen. Jammer genoeg pakte de tegenstander alles en bleven de dreigingen te vaag.

Ikzelf (Roel) was als tweede klaar. Mijn tegenstander verwarde zichzelf in de opening en ik had met zwart al snel een klein plusje beet. Waarschijnlijk miste ik 1 of 2 kansen om het mijn tegenstander moeilijker te maken, maar een duidelijke winst heeft er nooit ingezeten. Toen er enkel nog een toren + ongelijke lopers overbleef, was het zwartvoordeel enkel symbolisch: remise.

Kort daarna had ook een halfje voor Eddy. Hij stond heel de partij iets minder, maar hield de stelling compact en wit kon geen progressie te maken.

Het was even wachten op de volgende uitslag. Maar dan volgde een snelle 1-2 combo van Arnaud en Jonas.

Arnaud stond eigenlijk al lang veel beter. In het vroege middenspel liet zijn tegenstander al dan niet bewust een vork toe. Hij kreeg nog wel 3 pionnen voor het stuk maar wit had de touwtjes in handen. Het voordeel werd stelselmatig uitgebouwd en uit pure miserie hing zwart uiteindelijk een toren.

Bij Jonas zag ik eerst een stug middenspel met veel gemanoeuvreer, daarna een heel open stelling met wat tactisch spervuur en vervolgens een licht beter toreneindspel dat vlot werd gewonnen.

We naderden de tijdscontrole en zagen dat het goed was: 3-2 tussenstand. Carlos had een duidelijke pion meer. Natan stond al een tijd iets minder maar leek het onder controle te houden. En bij Maurice … Ik denk niet dat iemand het echt wist, spelers incluis. Er schizofreen paard op b5 viel veel zwaktes aan maar ook dreigde ingesloten te worden met a6. Een tactische ontknoping kondigde zich aan.

In de aanloop naar de 40ste kantelde de partij van Carlos volledig. Onder tijdsdruk ging hij van een pion meer naar een pion minder. Een veel betere stelling was ineens een veel slechtere en kon niet worden gereanimeerd: 3-3.

Niet veel later moest ook Natan de duimen leggen nadat een moeilijk dame-eindspel een verloren pionneneindspel was geworden. 3-4 achter.

Bij Maurice was de rook intussen opgeklaard: Dame tegen toren + loper en elk nog 3 pionnen op de koningsvleugel. Een remise leek in de maak, de eerste thuisnederlaag dus ook. Beide spelers bleven er echter voor gaan en nadat Jelle zich ergens misrekend had, kwam hij in een zeer vervelende penning terecht. Genoeg voor Maurice om het laken alsnog naar zich toe te trekken. Hoera!

4-4, een dubbel gevoel. Op papier een goede uitslag. Halverwege leek er meer in te zitten, maar uiteindelijk komen we nog erg goed weg. Bon, we zijn alvast goed opgewarmd. Over twee weken wordt Europchess over de knie gelegd.

Reacties (7)

GM Tartaar - 28 september 13.01u.

To je umjetnost šah: svaka prilika s obje ruke ... Bravo, dečki!

Roel - 27 september 10.40u.

Hear, hear!

Interinterclubfeest

arnaud - 27 september 10.12u.

amai, dat is inderdaad een straffe afwijking van de verwachte resultaten, het bestuur moet misschien ernstig denken aan een tussen-interclub feestje!

Eric VG - 26 september 22.14u.

Ik kijk meer naar 't totaal plaatje, en zie voor de 5 ploegen samen, een nette 14/28 tegen een ELO deficit van gemiddeld 166, en slechts een ELO plusje op 2 borden.
Best een dikke proficiat waard !

arnaud - 26 september 20.49u.

waw, Roel, zo een real-time verslag, ik waande me terug in de zaal :-) Yep, diene euro-chess dinges-ploeg daar, die gaat over twee weken ook weten wat een crisis is, hihi (ik zal maar 'kuch kuch' zeggen ook)

Joris - 25 september 12.41u.

Ter info: de partij van Maurice tegen "man in vorm" Jelle Sarrau staat sinds gisteren op de ledenhoek. Daar mogen nog wat partijen bijkomen!

Bart P - 24 september 18.09u.

Schitterend resultaat!
Proficiat aan volledige ploeg.

Reageren