Naar inhoud

19-11-2012NIC R4: Herve 1 - Leuven Centraal 1

De eerste ploeg mocht op verplaatsing naar Herve. Die waren op papier iets zwakker dan ons, maar hadden al drie keer gelijkgespeeld tegen ploegen die op papier sterker waren dan wij.

Het begin van de match was redelijk veelbelovend. Sommige stellingen waren dubieus, maar de meeste waren veelbelovend.

Eddy was als eerste klaar: de tegenstander offerde een pion om zwart vast te zetten. Eddy geraakte niet los uit de wurggreep en werd langzaam maar zeker platgedrukt. Hij probeerde nog wel een tegenactie, maar de tegenstander liet zich niet afleiden.

De volgende die klaar was, was Arnaud. Hij had zich in de opening vergist en onderging het spel. De tegenstander bouwde een mooi voordeel uit, maar een duidelijke doorbraak was er nooit en uiteindelijk ging de tegenstander te ver in zijn pogingen alsnog te winnen. Arnaud weefde een mooi matnet (met tussendoor ook nog eens stukwinst).

Maurice onderging het spel met zwart: hij raakte moeilijk ontwikkeld en kwam ook nog eens materiaal achter. Hij probeerde wel nog iets te vinden, wat ook nog eens tot een flinke tijdsnood leidde. Ik heb het einde niet gezien, maar de nederlaag kon niet afgewend worden.

Roel miste ergens iets en de tegenstander kon met tempo een pion gaan ophalen: Pc3 - b5 x a7, waarbij Roel Tc7 - c8 - c7 moest antwoorden. Het zag er nogal knullig uit, maar slikte zijn trots door en dacht dat dat zijn beste manier was om tegenspel erin te houden. Iets later ruilde de tegenstander dames, waardoor Roels actieve stukken inderdaad teveel aanknopingspunten hadden in de witte stelling en hij dus voldoende compensatie had. Daarna was het snel remise.

Geert speelde een puike partij. Na de opening stond zwart vrij passief, zelfs met een paar zwaktes, maar het was moeilijk om die aan te vallen. Geert was geduldig en boekte veldje per veldje vooruitgang. De tegenstander kon de steeds grotere druk uiteindelijk niet weerstaan en zijn stelling kraakte.

Jonas was de pechvogel van de dag. Na de opening leek zwart goede zaken gedaan te hebben, maar met een nauwkeurige doorbraak in het centrum toonde Jonas aan dat wit voordeel had. Hij won zelfs eenvoudig een kwaliteit zonder zijn stellingsoverwicht af te geven. Vervolgens liet hij actief tegenspel toe, inclusief enkele offers; de kwal meer werd omgezet in een stuk meer, maar tegen 3 verbonden vrijpionnen en een koning in de tocht. In een poging eeuwig schaak én dameruil uit de weg te gaan, blunderde hij en kwam in een penning terecht.

Steff speelde een redelijk gemakkelijke partij. In de opening kreeg hij een pion cadeau, zonder dat daar veel tegenover stond. De tegenstander dacht later met een kleine combinatie de pion terug te winnen, maar er was een tegentruuk die netto een stuk opleverde. Tegen twee pionnen weliswaar, dus de tegenstander probeerde nog even (inclusief remiseaanbod toen de pion gevaarlijk dreigde te worden), maar zonder veel problemen haalde Steff het punt binnen.

Als laatste was Carlos bezig; de stand was gelijk. Carlos had de hele partij een klein voordeeltje en probeerde dat uit te bouwen. De tegenstander was steeds op zijn qui-vive en echt groot werd het voordeel nooit. Er kwam een dubbel-toren-eindspel op het bord met elk nog 7 pionnen met nog steeds een klein voordeel voor Carlos. Hij probeerde lang en hard, maar hij slaagde er niet in de tegenstander te destabiliseren. Remise voor Carlos, gelijkspel voor de ploeg.

Verslag: Steff

Reacties (12)

arnaud - 23 november 10.23u.

Thomas ...? geen verslag van de ploeg :-(

Steven F - 22 november 14.23u.

Ik moet echt meedoen anders is het een ramp :-)

Joris - 20 november 22.29u.

@Willem: in 't vervolg kunt ge beter de website van de club checken: daar stond het al op :-)

Bart P - 20 november 11.19u.

uitslag: 5.5-0.5
administratieve vertraging vermoed ik...

Willem - 20 november 00.51u.

De uitslag van Waver 1 tegen Leuven 2 is niet ingevuld op de website van de bond (http://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/12-13/ploeg04.pdf). Is er iets mis gelopen?

arnaud - 19 november 19.28u.

ik kon toch moeilijk laten staan dat Thomas een gesprek met zichzelf aan het houden is, allé, jawel, maar DAT was pas verknipt geweest! verdorie, heb een kans laten liggen

GM Tartaar - 19 november 17.51u.

Bravo dečki! Mi ubadanje ruku za očuvanje ... No, put je još dug, sam nam dati 5/10: Ne samo psihički, ali i tehnički, taktički i uvjetni problemi. Želim napredovanja knjige o ta četiri područja!

steff - 19 november 17.43u.

uit uw eigen verknipte geest afleiden dat Thomas NIET aan het doordraaien is gaat voor mij toch een brug te ver...

arnaud - 19 november 17.16u.

dat was van mij dat laatste, Thomas is niet aan het doordraaien, ik was wat verward ...

Thomas - 19 november 17.13u.

Thomas! toch nie alweer :-( ge moet dat meteen van u afschrijven! :-)

Thomas - 19 november 16.29u.

Fijn verslag. Ik ben zelf nog hard mijn wonden aan het likken. Als ze voldoende gelikt zijn, kom ik misschien ook nog met een verslagje.

arnaud - 19 november 16.02u.

leuk dat er al ene verslag is Steff!
Wel jammer, de matchwinst had erin gezeten, en Jonas stond zo zo zo gewonnen, diene kwam er nie aan te pas en toen ja, ... hij zal het zelf nog altijd niet snappen hoe het is kunnen gebeuren. Hij mocht niettemin met de wagen terug naar leuven ipv te voet, een nipte beslissing van de chauffeur lijkt me! Enfin, hebben dan toch weer een matchpuntke binnen en stellen ons verder veilig voor een jaartje extra in tweede afdeling zekers!?.

Reageren