Naar inhoud

19-12-2012NIC R5: Bosvoorde 1 - Leuven Centraal 2

Bord 1 tot 6: Yannick, Steven, Stijn, Bart P, Raf en Nathan.

Na een 0-6 nederlaag en een 5,5 – 0,5 nederlaag tijdens mijn (Steven) afwezigheid zag ik mij genoodzaakt om nog eens mee te doen, kwestie van de kansen op behoud toch enigszins op peil te houden. Met mij in de ploeg werd er eenmaal verloren met 2,5-3,5 en eenmaal gewonnen met 3,5-2,5. Eindelijk een statistisch bewijs van mijn meerwaarde dus :-)

Ondanks de Elo-overmacht werd er langs Leuvense kant gretig ingevlogen.

Op mijn bord verscheen een Lg5 variant van de Najdorf en Stijn speelde met zwart een vreemd soort tegengambiet met een goeie stelling tot gevolg.

Bart P. speelde een agressieve variant tegen de Nimzo met wit (rare toestand waarbij zijn tegenstander met zijn dame op c3 pakte met schaak en ondertussen had Bart f3 gespeeld en nog niet met zijn e-pion, wel 2 pionnen voor!)

Raf speelde KI, maar maakte wat foutjes in de opening en stond al vrij snel onder druk.

Yannick speelde iets modern, zijn tegenstander had met wit duidelijk ruimtevoordeel maar voor de rest was er niet direct iets aan de hand, tot hij plots een stuk verloor door een niet gemakkelijk te berekenen combinatie van zijn tegenstander. Hij kreeg nog 2 pionnen voor het stuk en probeerde dan maar te bunkeren.

Nathan stond volgens mij vrij goed. Hij was ook de enige speler die een tijdvoordeel had. Ik had reeds 1u gebruikt voor mijn eerste 15 zetten. Stijn had nog 15 minuten over na zijn eerste 15 zetten en Bart ook zoiets. Rond 17:00 dacht ik dat Raf en Yannick zouden verliezen en Stijn en Nathan winstkansen hadden. Bart en ik stonden niet goed maar ook niet slecht.

Hoewel het niet dramatisch begon nam het spel op bijna alle borden tegelijk een negatieve wending.

Raf verloor als eerste, de koningsaanval die zijn tegenstander had opgebouwd was te sterk. Yannick gaf op toen het niet meer te houden bleek. 2-0 voor Bosvoorde.

Tot overmaat van ramp koos Stijn in tijdnood niet voor de beste voortzetting. 3-0

De nederlaag was dus bijna een feit dus moesten zowel Bart, Nathan en ik winnen om niet met lege handen naar huis te gaan.

Ik stond niet al te schitterend, mijn opstelling had nogal wat structurele zwaktes. Ik probeerde nog 2 pionnen te offeren om een actieve stelling te krijgen maar mijn tegenstander weigerde ze te aanvaarden en zetten mij verder vast. 5 zetten werd een pionoffer wel aanvaard, maar het leidde niet tot een actievere stelling, maar tot een toreneindspel met een pion minder. Ik probeerde nog wat patgrapjes uit maar veel verder dan wat smalende glimlachen van mijn tegenstander kwam ik niet à opgave en 4-0.

Nathan stond ondertussen ook slechter, wat er juist gebeurd is weet ik niet maar ook hier werd verloren: 5-0

Bart naam de taak op zich om zo lang mogelijk te proberen om de nul van het bord te houden. Hij hield stand tot er niemand anders meer speelde, maar moest uiteindelijk in een toreneindspel met een pion minder zijn meerdere erkennen. 6-0 en een derde keer op rij toch een vrij verpletterende nederlaag. Volgende keer beter, het kan (bijna) niet anders :-)

Verslag: Steven

Reacties (11)

arnaud - 24 december 09.29u.

met een ploegenforfait kan je anders meteen naar 5de!

Raf - 22 december 01.34u.

Bijvoorbeeld :-)

Joris - 20 december 22.04u.

like

Steven F - 20 december 21.40u.

Volgend seizoen in vierde klasse bedoelt ge? ;-)

Raf - 20 december 21.21u.

Ah nu snap ik het :-) Ik was 2/12 ook als eerste verloren, vandaar de verwarring :-p Ik kijk een beetje uit naar een ronde met iet of wat normale tegenstanders! (qua rating althans)

Joris - 20 december 12.55u.

Met gecombineerde vertraging van verslaggever en webmaster krijg je natuurlijk dat soort verwarringen. Ik had nog speciaal de ronde er bij gezet, maar het heeft helaas niet gebaat.

Bedankt voor de input, Sara (en Natan)!

Roel - 20 december 12.16u.

Het verslag is van ronde 5 (2/12), niet van ronde 6 (16/12).

arnaud - 20 december 12.14u.

ah, ja, wacht, nu ben ik mee met Joris zijn comment ... het gaat hier om de verpletterende nederlaag uit ronde 5, nog niet die uit ronde 6 :-)

arnaud - 20 december 12.12u.

euh .... en Bart had ook remise hoor ... Steven! ge gaat ervan uit dat heel uw ploeg verliest en er zijn er twee met remise ... propere kaptein is da hier :-)

Joris - 20 december 10.51u.

Geen verslagen van ronde 6?

Raf - 19 december 15.38u.

Zijn koningsaanval leek inderdaad dreigend, maar Fritz (Houdini) oordeelt dat ik in het voordeel ben na een foutje van hem: +1,5. De stelling is echter behoorlijk complex waardoor ik veel tijd verlies, en een verkeerde keuze maak. Anders had er zeker meer ingezeten!

Reageren