Naar inhoud

15-01-2013NIC R7: CREB 1 - Leuven Centraal 1

Het beste resultaat tot nu toe, dat verdient een verslag me dunkt.

3 partijen waren redelijk snel remise, zodat ik er ook moeilijk een verhaal over kan vertellen. Toch proberen:

Geert had een leuke stelling, maar een aanval opzetten zou teveel tempi vergen. De tegenstander had geen leuke stelling, dus die wou ook wel een half punt.

Roel stond na de opening iets slechter en kon dat niet echt ombuigen. Het remisevoorstel van de tegenstander werd dus aanvaard.

Carlos ging voor het lifo-systeem. Een 40-tal minuten te laat toegekomen; maar de tegenstander was zo vriendelijk de achterstand na een zet of 10 te hebben ingelopen. In een complexe stelling volgde ook nog een remisevoorstel, dat Carlos maar aanvaardde.

De andere 5 partijen waren allemaal min of meer na 4 uur spelen gedaan.

Maurice leek een rustige stelling te hebben opgebouwd waarin het niet duidelijk was of iemand voordeel had. Toch niet voor de argeloze toeschouwer, voor de spelers was het duidelijk dat wit duidelijk beter stond. Een stukwinst en dus het punt volgde vrij simpel.

Eddy had een leuk middenspel en brak de stelling open. Massale ruil volgde en een miniem eindspelvoordeel voor Eddy bleef over. Het behoeft geen commentaar dat dit vlekkeloos werd omgezet in een punt.

Steffs tegenstander ging een pion ophalen op b7. In plaats van een geforceerde remise te nemen, gaf zwart nog een tweede pion omdat de aanvalskansen toch zo aanlokkelijk waren. En inderdaad, een kleine onnauwkeurigheid van de tegenstander leidde tot mat.

Raf verdedigde ons laatste bord. In een voor hem onbekende openingsvariant wist hij te overleven; hij had een pion ingeboet maar de open lijn leek wel compensatie. Zwart had echter ook nog aanval en stond dus waarschijnlijk beter, maar duidelijk was het nooit. Beiden bleven vrolijk elkaars koning bestoken, tot zwart zoveel dreigingen had opgebouwd dat Raf geen andere uitweg had dan eeuwig schaak te geven. Leuke partij!

Het verhaaltje van Ralfs partij heb ik tot laatste bewaard, niet alleen omdat hij als laatste klaar was; het was ook de kers op de taart van een geslaagde middag. Een dameloos midddenspel ging over in een eindspel waarin Ralf (met T+P tegen T+L) net dat beetje meer activiteit had en vrolijk met zijn koning het bord overstak. Lang en rustig manoeuvreren leverde een pion op, maar die omzetten leek nog niet eenvoudig. Even kreeg ik schrik: Ralf koos voor een afwikkeling die de andere koning binnenliet in zijn stelling. Het was echter een prachtige vondst: de witte loper werd op een open bord volledig gedomineerd door het zwarte paard zodat die zich niet meer kon opofferen tegen Ralfs vrijpion. Geniaal!

Eindresultaat: 6-2, we naderen de top! (met 50%, redelijk vlak klassement op Luik na)

Verslag: Steff

Reacties (4)

wnba nike lebron lebron james news shoes basketball - 17 augustus 23.59u.

womens trainers nike roshe run burgundy flower print white,nike wmns internationalist cool grey wolf grey,mercurial superfly new nike superfly soccer boots pinelands image 4,rouge noir fade homme nike air max 2017 boutique jogging,nike air modify force,adidas x raf simons triple strap grey and orange stan smith sneakers.
wnba nike lebron lebron james news shoes basketball http://www.rauljvh.com/wnba-nike-lebron-lebron-james-news-shoes-basketball-shoesm

Roel - 17 januari 11.22u.

Bedankt voor het verslag Steff!
Ik heb de partijen ongeveer hetzelfde beleefd. Alleen had ik het idee dat Geert duidelijk minder stond toen zijn tegenstander remise aanbood.

Thomas - 16 januari 15.49u.

Fijn verslag. Ik had ook wel zin om een verslag te schrijven, maar aangezien ik weinig van de andere partijen heb gezien kan ik niet veel vertellen. Enkel Jonas' partij kan ik becommentari√ęren. In een KI kreeg hij een Reti-opstelling tegen. Het werd al snel een een rommelig en tactisch interessant middenspel. Een kolfje naar de hand van Jonas, zo leek. Toch was het Johny die het laken naar zich wist toe te trekken. Achteraf vroeg ik wat er gebuerd was: was Messy niet zijn middle name? (ok hij speelt dan wel nog niet voor Barcelona...) Jonas gaf aan dat hij in de partij had gekozen om toch wat op veilig te spelen - Aiai
Zelf slaagde ik er weer niet in om meer dan een paar zetten theorie op het bord te zetten (sinds ik Marin probeer te volgen is dat meer regel dan uitzondering: niet te volgen, al die varianten!). Het leuke was dat ik dat niet doorhad. In een Engelse opstelling liet ik zwart toe om met zijn d-pion mijn paard terug naar b1 te sturen. Vervolgens offerde ik een pion met b4. Er ontstond een soortement omgekeerde Benkö. Toen ik mijn pion terugwon, had ik het gevoel veel beter te staan. Enkele mindere zetten zorgden er echter voor dat mijn voordeel compleet verloren ging. Gelukkig kon zwart owv tijdsdruk ook niet de beste voortzetting vinden en kon ik afruilen naar een remise toreneindspel. Thuis bleek dat ik nauwelijks een zet theorie had gespeeld en dat ik volgens het ijzeren monster nergens een substantieel voordeel had gehad :-)

Bart P - 16 januari 13.00u.

leuk verslag
de eerste ploeg draait goed mee in hun reeks

Reageren