Naar inhoud

01-10-2013NIC R2: Verslag ploeg 2

Ploeg 2 verscheen verzwakt aan de start van de tweede ronde: ik moest namelijk meedoen waardor de sterkste opstelling niet gehaald werd.

Niet zo’n groot probleem, want de tegenstander van Steff op het tweede bord schreef het getal “1650” naast het elo-vakje waardoor ik concludeerde dat we ongeveer op elk bord zo’n 300 elopunten meer hadden. Een makkie dus.

Romain op bord 3 (wit) vloog er meteen in, na zet 8 (of zo) stond hij met een paard op e5, dame op b3 in ideale positie om ofwel op f7 ofwel op b7 te knallen. Zijn tegenstander koos voor een mindere voortzetting en 5 zetten later was de partij gespeeld. 1-0 voor Leuven.

Arnaud op bord 1 (wit) had uit de opening een kleine plus dacht ik, tot hij een ruil toestond die de stelling nogal plat maakte. Hij ging duidelijk over in melk-modus, ik schatte het in als minimum remise en misschien winst indien zijn tegenstander onder de druk nog zou blunderen.

Steff (bord 2, zwart) stond nogal raar na de opening, ik had de indruk dat hij iets te optimistisch gespeeld had maar zijn tegenstander maakte geen fouten en had na de opening duidelijk een betere stelling. Steff had ook niet echt tegenspel en moest vooral ondergaan.

Ik (bord 4, zwart) stond na de opening met een optimistisch h5 nogal slecht. Mijn tegenstander had zijn torens al op h1 en g1 gezet maar vergat op het juiste moment g4 te spelen. Ik offerde een kwaliteit om snel wat aanval te krijgen en door een combinatie van tijdsnood bij de tegenstander en een stelling met hier en daar een penning kwam ik terug in de wedstrijd. Ik stond nog steeds een kwal achter maar een vrijpion op de zesde rij en een gedekt paard op de zevende zorgden voor genoeg compensatie.

Arnaud had ondertussen gewonnen, een leuk combinatietje zorgde ervoor dat zijn tegenstander kon kiezen of hij zijn toren of zijn loper wou opgeven. 2-0.

Mijn tegenstander kon de goede verdedigende zetten niet meer vinden, hij ontweek nog enkele paardvorken om dan tegen een penning aan te lopen waardoor hij een volle toren verloor. Hij speelde nog even door maar de 3-0 was een feit.

Steff stond ondertussen ook een kwaliteit achter maar zonder compensatie, en nog maar 3 minuten op zijn klok. De stelling was met zo weinig tijd niet meer te houden en uiteindelijk gaf hij op, eindstand: 3-1

Een duidelijke overwinning, maar eigenlijk had het ook minder goed kunnen aflopen. Nadat Romain en Arnaud allebei een vol punt hadden gescoord hadden Steff en ik misschien samen remise moeten voorstellen, als één tegenstander had aanvaard dan was de winst zeker binnen. Nu was het eigenlijk meer spannend dan nodig was.

Voor de volgende rondes kan de verbetering gemaakt worden van de eigen elo duidelijk op het notatieformulier te vermelden en zo een "remise voorstel gesteund door elo" mogelijk te maken.

Verslag: Steven Foulon

Reacties (13)

arnaud - 04 oktober 16.27u.

zie, ik wist het dat ik het ergens in die richting moest zoeken! Ik moet zoals Steven het punt bereiken waarbij het iedereen duidelijk is dat het me allemaal niets meer kan schelen! f '' c " !

Bart P - 04 oktober 15.31u.

dat gaat een spannende AV worden in januari, met al die kandidaat voorzitters

Steven F. - 04 oktober 14.13u.

Als ik voorzitter word doek ik de vzw op en geef ik aan iedereen een evenredig deel van 50% van wat er op de rekeningen staat! (en als schaak / spaarclub... daar kunde al nekeer iets van drinken!)
Ik richt ook een nieuwe schaakclub op, we spelen op vrijdag om 20:30 in El Peligroso in Leuven. Naam: Fork-Club Louvain (spreek op zn japans uit)

thomas - 04 oktober 11.45u.

Wat ook goed werkt is concurentie. Bij deze stel ik mij kandidaat als voorzitter. Ik beloof dat als ik verkozen wordt, Ida elke vrijdag en zondag iedereen die meespeelt een aperitief cadeau doet!

Steven F. - 04 oktober 10.57u.

Pas op het moment dat het mij niet meer kan schelen wordt ik erkend in mijn talenten ;-)

arnaud - 03 oktober 23.34u.

ik wens mijn voorgaande post te verbeteren: ik heb nog veel van Steven te leren!

Steven F. - 03 oktober 20.39u.

bureaucratische prietpraat, enkel aanhoudend zagen heeft effect!

Bart P - 03 oktober 14.13u.

Misschien dat de ploegkapitein de verzuchtigingen van de spelers kan aankaarten bij de interclubverantwoordelijke...
(kwestie dat we de nieuwe structuur eens testen)
;)

arnaud - 03 oktober 11.52u.

ah ... ik was aan het hopen dat ik al lang van die integriteit af was ... er is blijkbaar dan toch iets dat ik nog van de Steven F moet leren!

Thomas - 03 oktober 11.37u.

ik vind het niet meer dan normaal dat we na de match een bonneke krijgen van de voorzitter voor ne chips of ne coca!
Verder alle lof voor Arnaud die zijn integriteit te grabbel wil gooien voor het ploegbelang. Zo worden we kampioen!

Steven F. - 02 oktober 13.01u.

De interclubverantwoordelijke moet de indruk krijgen dat we meer middelen nodig hebben, alsof één aperitiefje genoeg is om ons een heel seizoen te laten winnen.

arnaud - 01 oktober 17.06u.

@Steven F. Hebt ge onze overwinning 'spannend' genoemd?? Verrader!

arnaud - 01 oktober 17.03u.

Geniaal voorstel op het einde van het verslag! Als het dan fout loopt kan je gauw remise voorstellen terwijl je de tegenstander met niet mis te verstane lichaamstaal duidelijk maakt even te kijken naar de 4 cijfers op uw notatieformulier en de daarbij horende hint dat hij zich best mag vereerd voelen een remiseaanbod te mogen krijgen, (ook al staat hij sec een kwal voor). Moet ik nu beschaamd zijn, ... maar eigenlijk doe ik dat al jaren :-) En het werkt!

Reageren