Naar inhoud

14-10-2013NIC R3: Verslag ploeg 2

Wij mochten zondag wat vroeger bij elkaar komen om de zaal klaar te zetten en zowaar was iedereen er ongeveer om 13u30. Al gauw bleek dat het zelfvertrouwen groot was voor de op til zijnde schermutselingen met het nietige Geraardsbergen.

Dat ik eigenlijk veel dichter bij Geraardsbergen woon dan bij Leuven en dat ik dus eigenlijk een beetje aan broedermoord zou moeten doen, deerde mij in het geheel niet. En zelfs de lange autorit had mijn humeur niet aangetast.

De sfeer was zo goed dat er zelfs het plan ontstond om de wedstrijd aan te vangen met een collectief statement van jewelste: we zouden elk een Duvel uitstallen en nuttigen bij het begin van de partij. Een mooi gebaar van minachting voor de tegenstander. Sommigen hadden echter nog geen koffie gehad en uiteindelijk bleek enkel  Steff bereid om te starten met een Duvel.

Maar vooraleer we zover waren moesten we toch nog wat geduld oefenen. Onze tegenstanders waren immers een flinke poos  te laat. Hoffelijk als we zijn, besloten we nog niet onmiddellijk de klok in te drukken en uiteindelijk starten onze tegenstanders met een kwartiertje achterstand op de klok.

Geheel zoals ik het me had voorgesteld,  speelde mijn tegenstander een ongeïnspireerde opening waarbij hij eerst een slecht plan koos (een vroege a4 tegen mijn a6 in het aangenomen Damegambiet) en dat vervolgens slordig uitvoerde, met enkele verloren tempi en een zwakke a-pion tot gevolg. Ik trok mijn conclusies en gaf mij in de denktijd van mijn tegenstander  dan toch maar over aan mijn Dionysische idealen.

Ondertussen had Arnaud zijn tegenstander al vakkundig onder de mat geveegd: 1-0. Of nee, wacht, dat gebeurde later pas. Hij had de uitslag echter al kunnen opschrijven, want in een Engelse opening deed zijn tegenstander, volgens mij geheel volgens hun op voorhand uitgedachte ploegstrategie, iets raar en slaps met zijn stukken. Het gevolg was dat Arnaud geheel onbedreigd zijn dame mocht centraliseren, mat mocht  gaan dreigen, de koningsstelling van zijn tegenstander mocht slopen en een pion mocht winnen.

De tegenstander van Sloot had er ondertussen niet beter op gevonden dat zijn beide lopers te fiancheteren. Romain nam dan maar het centrum in en bereidde een koningsaanval voor. Steff speelde zijn gebruikelijke Fort-Knox variant van de Franse verdediging, naar eigen zeggen ‘een solide verdediging die de reputatie heeft niet te veel kansen weg te geven’. Of zoiets, ik ben niet al te best in citaten. De tegenstander gaf slapjes een pion weg en besloot er nog eentje bij te schenken in de hoop er wat aanvalskansen voor in ruil te krijgen.

Ondertussen had ik op mijn bord mijn stukken prachtig gecoördineerd naar prima velden. Toen mijn beestjes daar zo mooi stonden te grazen op het bord werd ik jammer genoeg stilletjes aan wakker uit mijn droom en besefte dat er geen enkele dreiging uitging van mijn herbivoren. Mijn kudde stond eigenlijk gewoon wat in elkaars weg te staan zonder doel of aanknopingspunt en nu ga ik echt stoppen met deze uitgemelkte metafoor, want ik krijg anders veels te veel zin in lamskoteletjes.

Enfin ik stond dus lamlendig (zoals een lamme, geen referentie naar het jong van een schaap, red) en schrok hier zo van dat ik een pion wegblunderde.

Ondertussen had Sloot zijn brede centrum moeten opgeven en was het niet helemaal duidelijk of hij met voordeel uit de schermutselingen kwam.

Arnaud was in tussentijd ook licht beneveld geraakt en had weliswaar nog een gewonnen stelling met twee pluspionnen maar had ook een koning die vervaarlijk in de tocht leek te staan.

Zelf stond het water mij aan de lippen. Ik was nog helder genoeg om na te rekenen dat ik a. een pion achter stond en b. weliswaar wat vage aanvalskansen had maar c. dit tot niets concreet zou leiden en ik d. dus zou verliezen. Daarom bracht ik e. een remisevoorstel op tafel. Mijn tegenstander zonk in de denktank, consulteerde dan zijn ploegkapitein die handig probeerde er een dubbel remisevoorstel van te maken, wat uiteraard meteen werd getorpedeerd daar Steff. Mijn tegenstander liet het niet aan zijn hart komen en nam f. mijn laffe voorstel aan.

Arnaud bleek zich dan toch geen onoverkomelijke moeilijkheden op de hals te hebben gehaald en haalde al bij al vlotjes het eerste volle punt binnen.

Romain was er iets later in geslaagd om de h-lijn van zijn tegenstander open te peuteren. Die had zijn zetten niet direct voor iets nuttig gebruikt waardoor er al snel mat op het bord kwam te staan.

Steff had in tussentijd een kwaliteit geofferd in ruil voor een derde pion en leek op een gemakkelijke overwinning af te stomen. Een paar zetten later bleek hij echter de kansen van zijn tegenstander onderschat te hebben en moest hij een stuk teruggeven. Zo kwam hij dus met een toren minder te staan (weliswaar tegen vier pionnen). Ondanks deze achterstand slaagde hij er toch in om enkele dreigingen te ontwikkelen. Toen hij ze kon combineren zag de vice-voorzitter van de Geraardsbergse schaakclub (Gisbergen zeggen ze in de streek) zich genoodzaakt een stuk terug te geven, waarna de winst niet meer in het gedrang kwam.

Voilá:

Leuvense schurken 3,5 – 0,5 Van Pion tot Dame Geraardsbergen

Verslag: Thomas

Reacties (15)

saladdresser - 08 september 14.10u.

atlanta braves hats at lids job adidas alphabounce femmes beyond antonio cromartie jersey new york jets 31 youth white limited jersey nike nfl jersey sale nike air presto tout noir pour vente air jordan 10 tout blanc new balance 996 womens all grey red uk
saladdresser http://www.saladdresser.com/

trickyourride - 03 november 05.37u.

nike lebron 14 gold pink mackage gypsy jacket guide north face puffer jacket hood instructions shopping bag prada new balance 2016 white nba jerseys milwaukee bucks 3 brandon jennings white jerseys
trickyourride http://www.trickyourride.com/

zkjl97o1 - 26 oktober 22.02u.

ugg classic mini hellblau 500 coach clutch bag malaysia black blue mens nike kobe 11 shoes moncler down jacket washing 2017 michael kors large weston shoulder bag quick fix pandora charms cheapest uk broadband
zkjl97o1 http://www.zkjl97o1.com/

Michiel - 25 oktober 20.03u.

* hebt gepost

Michiel - 25 oktober 12.17u.

Eén dt-fout lezen ging nog net, maar als ge dan een dubbele reactie post, dan gaat het te ver. :)

Michiel - 24 oktober 18.36u.

Eén dt-fout lezen ging nog net, maar als ge dan een dubbele reactie post, dan gaat het te ver. :)

Steven F. - 23 oktober 16.07u.

Als dat de enige spellingsfout is die Michiel uit mijn reacties kan halen denk ik dat hij nog slechter kan spellen dan ik.

Wie in de promotieploeg speelt, zelfs als reserve, mag zich blijkbaar verwachten aan gratuite aanvallen, zoveel is duidelijk. Jaloezie is een lelijke beeste ;-)

arnaud - 20 oktober 16.02u.

Steven, zet het hem betaald, en met een d!

Michiel - 17 oktober 17.32u.

*betaalt

Steven F. - 17 oktober 14.22u.

Als ik nog eens als reservespeler moet opdraven zal ik een middagdutje simuleren, inclusief licht gesnurk.

Een andere mogelijkheid is binnen gehoorsafstand van de tegenstander de weddenschap afsluiten dat wie de meeste zetten nodig heeft om te winnen de drank betaald. Dit kan opgevolgd worden door de tegenstanders van de ploeggenoten "goeie" zetten voor te zeggen, want "ik heb geen zin om de drank te betalen, u begrijpt het wel."

Steven F. - 17 oktober 14.22u.

Als ik nog eens als reservespeler moet opdraven zal ik een middagdutje simuleren, inclusief licht gesnurk.

Een andere mogelijkheid is binnen gehoorsafstand van de tegenstander de weddenschap afsluiten dat wie de meeste zetten nodig heeft om te winnen de drank betaald. Dit kan opgevolgd worden door de tegenstanders van de ploeggenoten "goeie" zetten voor te zeggen, want "ik heb geen zin om de drank te betalen, u begrijpt het wel."

arnaud - 15 oktober 14.25u.

@Steven; we kunnen ze anders vanaf nu systematisch uitdagen natuurlijk

arnaud - 15 oktober 14.23u.

hihi, wat een mooi verslag, ik zie die mannen van de eerste ploeg nu toch balen ze, zo met 8 zijn en nie kunnen tippen aan die verdomde promotieploeg :-)

Bart P - 15 oktober 12.51u.

Ploeg 2 staat aan de leiding in 4D met een wedstrijd minder gespeeld!

Steven F. - 14 oktober 19.42u.

Enkel de frigo van onze tegenstanders kan de promotie tegenhouden!

Reageren