Naar inhoud

14-10-2013NIC R3: Verslag ploeg 4

Reeds de derde ronde en nog geen verslag van ploeg 4; de autoloze zondag zit er voor iets tussen, maar toch tijd om ook eens iets te schrijven.

Bart VP speelde het rustig, kwam een pion voor, maar stond positioneel nogal compact. Iets te compact en, met het ploegresultaat in gedachten, kwamen beide heren een remise overeen.

Maarten kwam slecht uit de opening, ging verder bergaf in het middenspel en tot een eindspel kwam het niet meeer. Duidelijk een "off-day".
0,5 - 1,5 na een dikke 2 uur spelen.

Geert vond dat zijn tegenstander de Siciliaan nogal traag speelde: tijd dus om lang te rocheren en met de koningspionnen naar voor te stormen. Het zag er spectaculair uit en op het eind kon zijn tegenstander niet anders dan opgeven.

Ondertussen had ik een voor mij totaal onbekende soort Engelse opening op het bord. Positioneel stonden mijn stukken goed en toen het tijd werd om het centrum te openen, dacht ik door een tussenzetje minstens een pion te kunnen winnen. Mijn tegenstander had echter een andere tussenzet in gedachten waardoor ik een stuk verloor. Hetgeen volgde, kan best omschreven worden als een wanhopig zoeken naar compensatie voor de materiaalachterstand door zoveel mogelijk stukken richting de witte koning te sturen. Op een of andere manier verkreeg ik nog 3 pionnen voor het stuk en met beide spelers in hevige tijdsnood werd het in een dame-eindspel remise dmv herhaling van stelling.

Uiteindelijk geen slecht resultaat tegen een ploeg die gemiddeld een kleine 100 elo sterker was.


Leuven 4 - CRELEL 5 : 2 - 2


verslag: Bart P

Reacties (3)

joris - 18 oktober 11.09u.

:-)

Steven F - 17 oktober 10.00u.

Een zwaar beest :-)

Bart V.P - 15 oktober 16.02u.

Compact?
Bedoeld u soms dat ik zwaarlijvig ben?

Reageren