Naar inhoud

11-11-2013Steven Geirnaert wint 25e Open Leuven (Update: partijen toegevoegd)

Na een knappe zege tegen Mher in ronde 6, ging Steven de laatste ronde in met een half puntje voor op de concurrentie. Daarin kwam hij uit tegen clubgenoot Roel Goossens die met 5/6 het tornooi van zijn leven aan het spelen was. Roel heeft al eerder van Steven gewonnen en staat gekend om zijn vechtlust. Dat bewees hij ook in deze partij, want toen Steven rond zet 10 remise voorstelde, ving hij bot. Roel nam het initiatief en bouwde een kansrijke stelling op. Even later miste hij echter een veelbelovende voortzetting en kwam er een toreneindspel op bord met gelijk aantal pionnen. Ook hier had Roel misschien nog wel kansen, maar Steven neutraliseerde knap de stelling en in het pioneindspel was de remise snel een feit.

Een knap tornooi van Steven die voor de laatste ronde enkel een halfje nam tegen Arno Bomans om het klassieke dutje te doen. Ook aan Roel een dikke proficiat: hij verloor niet en eindigde uiteindelijk gedeeld tweede. Een van zijn tegenstanders verliet echter het tornooi waardoor hij op scheidingspunten helaas "maar" 6e werd. Proficiat ook aan Mher, Helmut, Ralf en Arno die eveneens 5,5 behaalden.

Bedankt aan alle deelnemers om er ook dit jaar weer een prachtige editie van te maken!

Reacties (10)

myfaccia - 03 december 04.00u.

mulberry bayswater light tan bag number air jordan retro 3 dam?nner lila canada goose chilliwack bomber ebay burberry scarf tying on head prada messenger bag nylon hamburg nike mercurial superfly iv price
myfaccia http://www.myfaccia.com/

arcadetogo - 08 november 15.20u.

new balance 749 ralph lauren scarf black girl nobis vest khaki navy moncler white vest nike air max tailwind 7 amazon hermes handbag new releases
arcadetogo http://www.arcadetogo.com/

brabo - 14 november 10.02u.

1 van mijn tegenstanders verliet ook het tornooi. Echter we moeten de nadelen ook een beetje nuanceren want zelfs al stapt een tegenstander uit het tornooi dan nog krijg je voor het scheidingssysteem een half punt/ niet gespeelde partij (wat ongeveer een gemiddelde buch is zoals Arno voorstelt). Een half punt zal voor zwakke spelers te veel zijn en voor sterke spelers te weinig maar gemiddeld is het wel redelijk.

Het is moeilijk om een echt sluitend scheidingssysteem te vinden in dit type tornooi met een beperkt aantal ronden. Voortschrijding wat ik voorstel voor grote tornooien, werkt hier minder goed door het relatief beperkt aantal ronden en deelnemers.

Thomas - 13 november 11.00u.

Goe gedaan, Steven en Roel!

Steven F. - 13 november 08.24u.

Proficiat Steven en ook aan iedereen die heeft meegeholpen aan de organisatie van het toernooi.

joris - 12 november 15.51u.

Ondertussen kan de lezer zelf oordelen, aangezien we de partijen hebben toegevoegd.

joris - 12 november 15.36u.

Gemiddelde buch is een idee, al moet je wel rekening houden met een aangevraagde bye in de eerste rondes. Heeft iemand die hiermee de meeste tegenstand ontloopt beter gepresteerd dan iemand die alle rondes heeft meegespeeld? Misschien kan het eerste criterium dan aantal partijen zijn en daarna gemiddelde buch.

Ook ik ken er echter niks van :-).

En mijn excuses voor het nogal ongenuanceerde verslag van je partij tegen Steven; ik heb geen enkele zet gezien en baseerde me enkel op geruchten en historische anekdotes :-D.

Arno Bomans - 12 november 12.32u.

Er moet wel gezegd worden dat 'het klassieke dutje' van Steven tegen mij gedaan werd in een dan al += stelling voor mezelf. (Zijn verassingswapen was geen succes want ik had het al eens id database gezien en dus voorbereid) Helaas was bij de kater nog vers en wou liever niet verder spelen... Wat die scheidingspunten betreft vind ik dat er iets aan gedaan moet worden. Roel Goossens heeft nu 1 tegenstander die het tornooi verliet. Maar in de editie 2011 verliet én Docx het tornooi in ronde 6, én mijn tegenstander in ronde 4 het tornooi. Waardoor ik (zelf dan nog zeer nipt) op scheiding zou verloren hebben van Roel Hamblok indien die geen prijsafspraken had gemaakt. Is een mogelijke oplossing niet om gemiddelde buch te nemen ofzo? Ongeacht hoeveel ronden de tegenstanders spelen. Al weet ik er niet veel van natuurlijk. En nog proficiat aan Steven natuurlijk!

Koen D - 12 november 10.06u.

Proficiat aan Steven, en aan Roel want hij heeft ook sterk gepresteerd. Ikzelf heb me in ieder geval zeer geamuseerd op dit tornooi.

Jonas - 12 november 09.37u.

Nice! Een vlijmscherpe laatste partij ook.
Proficiat aan Steven met de verdiende overwinning!

Reageren