Naar inhoud

03-12-2013NIC R5 : Verslag Ploeg 4

"maar ik had zo'n goeie aanval"

Deze keer speelden we thuis tegen een op papier gelijkwaardige ploeg. Vermits we vorige rondes tegen sterkere ploegen telkens een halfje haalden, moest het deze keer wel lukken.

Op bord 1 kwam Stijn redelijk uit de opening, ging vlotjes het middenspel door en trok dankzij een actief paard ten aanval richting eindspel. Het paard werd geruild en in het toreneindspel stond de witte vrijpion eenzaam aan de rand. Zwart daarentegen had een verbonden vrijpion in het centrum en speelde het keurig uit.

Maarten speelde, naar eigen zeggen, een gekke opening: f5 en c5 spelen om het centrum onder druk te zetten en dan een toren offeren om een kongingsaanval op poten te zetten. Het zag er spectaculair uit, maar ergens liep het verkeerd. De mat  bleef uit; de toren kwam niet meer terug.

Geert probeerde het dit keer met de Panov variant. Door middel van een ruil op f6 kreeg zwart een open g-lijn, maar bleef zijn koning wel in het centrum staan. Hierdoor leken heel wat combo's mogelijk om in het in stijl af te maken en Geert investeerde heel wat tijd in het bekijken van de verschillende varianten. Met nog 5 minuten op de klok en 12 zetten te gaan, koos ie echter eieren voor zijn geld en berustte in de remise.

Op Bord 4 verscheen een damepion opening, waarbij wit zeer snel lang rocheerde. Bart had het snel door wat zijn tegenstander van plan was en kon de tegenactie met a6 en b5 meteen starten. Echter, beide lopers werden geruild en het duurde even voor de paarden op hun positie arriveerden. Ondertussen had wit zich ingegraven op de damevleugel: het zag er vrij stevig uit, maar ook passief. Met nog anderhalve minuut te gaan voor 6 zetten werd het echter steeds onduidelijker of de tijdscontrole gehaald zou worden. Zwart stelde dan maar remise voor, hetgeen wit gretig aannam.


Leuven 4 - Wirtzfeld 3 : 1 - 3


verslag Bart P

Reacties (5)

arnaud - 04 december 17.35u.

@Steven F: verrader!
@Bart: pppfff, al dat denken ...
@Steven F: verrader!
@Michiel: niemand in onze ploeg durft nog een verslag schrijven ...
@Steven F: verrader!

Steven F. - 04 december 08.59u.

Een beter resultaat en een beter verslag dan de tweede ploeg moet ik zeggen :-)

Bart P - 03 december 12.09u.

@ Joris: ik laat bewust de lezer nadenken over hetgeen ie leest.
Bv. we spelen thuis -> Stijn heeft wit, want thuis-speler heeft altijd wit op eerste bord.
dame pion opening = damepion opening; idd duidelijker; aangepast

Michiel - 03 december 11.55u.

Nu ook niet overdrijven he, Joris :)

joris - 03 december 01.10u.

Verscheen er op Bord 4 (met de B van Bart!) een dame, een pion of een opening?

Het was me ook niet meteen duidelijk of Stijn nu wit of zwart had, maar de uitslag heeft het helaas opgelost.

Kwestie van het verslagen wat aan te moedigen in ware Michielstijl ;-).

Reageren