Naar inhoud

09-12-2013NIC R1: Verslag ploeg 2

Op 8 December moesten Leuven 2 en Leuven 4 naar Woluwe om de uitgestelde matchen van de eerste ronde te spelen. Het adres was een routebeschrijving, en het was goed dat Romain het op voorhand even had nagekeken, want de campus daar is een kluwen van pleintjes en lokaaltjes.
Arnaud, Steff en Romain reden samen, en Thomas kwam rechtstreeks en was dus een tiental minuutjes later.

Arnaud kreeg een colle-achtig systeem op het bord, wiegde zichzelf in slaap, en nadat een stelling verscheen waar wit het makkelijkste spel had leek het verstandig om remise aan te bieden (1/2 na 16 zetten). Steff schoof een katalaan naar een klein voordeeltje. Net op het moment dat zwart het ergste achter de rug leek te hebben schoof ie uit met ...f5 en kon Steff een kraken op d6 installeren. Nimzowitsch zou goedkeurend knikken. Een half uurtje later was het gedaan. Anderhalf punt binnen. Thomas was, zoals gezegd wat later. Hij kwam binnen, zag dat de tegenstander meer dan 200 elo lager stond, en zette ras een Engelse partij op. Het typische bestoken van de witte velden d5 en c6. De zwarte c pion was zwak en Thomas vond een truk. Een paar zetten later stond hij een pion achter en moest knokken voor remise. Dan maar een strategisch remise-aanbod. De tegenstander uitte pro forma nog een "je vais reflechir". 2 op 3, en nog 1 partij te gaan. 
Romain moest met zwart tegen Henri "Il ne faut pas oublier le prenom" Winants. De vader van GM Luc Winants is een eind in de 80, maar schaakt nog met veel plezier de nationale interclubs.  Beide opponenten hadden er zin in, en er kwam een gekke stelling op het bord.
{5k1r/pppr1ppp/3b1n2/6N1/2B1N3/8/PPKB3P/4R3 b - - 6 20}

Romain lukte erin wat stukken te ruilen, en de zwarte pionnenmeerderheid op de koningsvleugel realizeren. 3 op 4. Ploeg 2 zit nog altijd op schema, maar nu de eerste ronde ingehaald is hebben de andere ploegen het ook door.

Verslag: Romain

Reacties (6)

arnaud - 11 december 18.06u.

Steven blijft wel met correcte vragen / revindicaties afkomen natuurlijk ... toch iets dat we volgende keer op tafel moeten zetten bij de IC-verantwoordelijke, ik ben het beu om me kosteloos in te zetten en amper erkenning te krijgen voor wat we als ploeg week in week uit presteren. Straks koopt Eupen de promotieploeg af en daar staat Leuven dan schoon!

Steven F. - 11 december 16.49u.

Ge hebt gelijk, eigenlijk zouden ze van ons de eerste ploeg moeten maken. Het is niet omdat we toevallig twee reeksen lager spelen dat we niet het uithangbord van de club zijn.

(of begrijp ik u verkeerd? :-))

arnaud - 11 december 10.26u.

yééééé, ploeg 1, yéééé ...
(klonk dat genoeg overtuigd Steven?)

arnaud - 10 december 13.03u.

dank u Steven voor uw duidelijke taal naar Bart toe, ik had ook het gevoel dat er iets absoluut ongepast aan het gebeuren was!
Ik wil ook wel nuanceren dat ik remise heb voorgesteld in een stelling die erg rommelig ging worden en aangezien bord 3 en 4 toen erg goed bezig waren, leek me dat de beste zet voor de ploeg (we moeten nu eenmaal onze matchen winnen)... totdat Thomas zijn show begon natuurlijk :-)

Steven F. - 10 december 12.48u.

Heeft iemand eigenlijk gevraagd naar wat ploeg 4 gedaan heeft? Het zou mij al verbazen moesten er meer dan 4 mensen weten dat we een ploeg 4 hebben. Gelet op de constante tijdnood vergeten de spelers van ploeg 4 blijkbaar zelf dat ze aan het spelen zijn.

Maak uw eigen nieuwsbericht aan en reageer in het vervolg enkel met gepaste adoratie.

Zonder dank,

Bart P - 10 december 12.23u.

Betreffende ploeg 4:
Deze keer kwam ik niet in tijdsnood; mijn tegenstander stormde blind naar voor, verloor 2 pionnen en gaf op toen ie ook nog een stuk moest afgeven. Op de andere borden gaf de tijdsnood desastreuze resultaten: Stijn ging door zijn vlag; Maarten blunderde een toren op zet 39 en Geert gaf remise in een duidelijk betere stelling.

Reageren