Naar inhoud

16-12-2013NIC R6: Verslag ploeg 2

De wedstrijd Anderlecht 3 - Leuven Centraal 2 speelde zich af in 2 fases. De eerste fase duurde ongeveer 3u en er werd zwaar geschaakt.

Arnaud kreeg een rustige stelling en manoeuvreerde naar een klein voordeel. Een pion werd meegesnoept, dat zag er goed uit.

Steff kreeg ook een rustige opening, maar kreeg toen een pion. 'T is te zeggen: de tegenstander dacht dat die niet gepakt kon worden. Hij pende een stuk, maar met een tussenzet kreeg Steff in totaal 4 pionnen voor dat stuk. Op dat moment had hij echter moeilijkheden de resterende stukken te ontwikkelen, dus helemaal duidelijk was het nog niet.

Romain kreeg ook al een rustige opening. De tegenstander ging actief op zoek naar een algemene afruil en slaagde daar behoorlijk in. Een remisevoorstel volgde, maar Sloot weigerde: "Wij spelen voor promotie!" Er werd dus verder geschoven.

Bij Sven gebeurde er in de opening heel wat meer. Langs de zijde van de tegenstander was het even plat als op de andere borden, maar Sven slaagde er wel in zijn stukken in feestelijke posities te manoeuvreren en er dreigden allerlei offers. De tegenstander bleef koel, haalde de offers eruit, duwde wat van Svens stukken terug, ruilde er een paar andere. Sven had nog wel een licht voordeel, maar het leek toch alsof hij ergens iets had laten liggen.

De tweede fase duurde ongeveer 10 minuten en leek meer op domino.

De tegenstander van Sloot was ondanks zijn initiële vredelievendheid toch maar met zijn pionnen richting de zwarte koning getrokken. Op dat moment was het duidelijk dat alleen hij voordeel kon claimen. Hij stelde nogmaals remise voor.

De tegenstander van Steff trok ten aanval tegen de onderontwikkelde stukken maar tastte in de complicaties ergens mis en verloor een toren.

Dat, samen met de stelling op de twee andere borden, was voor Romain het signaal om de remise aan te pakken.

Vervolgens stelde Sven remise voor, hetgeen onmiddelijk werd aangepakt.

De laatste steen die viel was Arnaud, die met een pion voor ook gewoon remise voorstelde om de ploegoverwinning binnen te halen. Daar werd geen halve seconde over getwijfeld.

Vrij droge aanpak, maar daarmee blijft ploeg 2 favoriet voor promotie!

Verslag: Steff

Reacties (14)

Arnaud - 20 december 20.35u.

eventjes iets anders: Stefaan B., Maarten W. en ikzelf spelen Bethune van 26 december tot en met 30 december. Als iemand nog zin heeft, laat me iets weten!

steff - 20 december 15.48u.

En heeft Bart dat alleen beslist of is dat op een bestuursvergadering gepasseerd? (maakt eigenlijk weinig uit, de stemming was toch geheim).

En waarom heeft Bart Jan Callewaert niet afgevaardigd, die is toch ook uit het Leuvense?

arnaud - 20 december 15.40u.

:-)

Steven F. - 20 december 15.30u.

Volgens mij zitten we trouwens met een Brabo imitator... zijn commentaar is te kort, hier klopt iets niet!

Steven F. - 20 december 15.26u.

Dag Brabo,

op dit forum is er al iemand die mij op mijn spelfouten wijst ;-) En op elk forum zijn er vele mensen die u op uw inhoudelijke mankementen wijzen, dus die zal ik nu niet allemaal herhalen :-)

brabo - 20 december 14.28u.

@ Steven F.:
B.t.w. je hebt tal van dt-fouten gemaakt in je onzinnige posts op schaakfabriek!

Steven F. - 20 december 13.14u.

Ik had gehoopt dat er niemand op zou reageren, dat zou het pijnlijkst geweest zijn ;-)

Aan de andere kant hebt ge wel gelijk, eigen leden eerst, een beetje een blaam voor mij.

arnaud - 20 december 12.36u.

zeg Steven, is het hier niet rustig geweest omdat ge daar uw energie verspilt? Gelieve eerst hier wat mensen te bashen ... eigen leden eerst!
Ge hebt zelfs Roel zijn schandalige allusie over een tweede promotieploeg laten passeren zonder degelijk respons. Ik heb het in uw afwezigheid wat opgevangen, ma ja, ik ben niet de real thing.

Steven F. - 20 december 09.33u.

Het was hier nogal rustig dus ik dacht: even Brabo & Goendi fokken op schaakfabriek ;-)

Ik zou trouwens wel willen weten hoe onze club gestemd heeft op die AV, ik kon al lezen dat Bart P. aanwezig was...

steff - 20 december 08.54u.

@Steven F:
Uw opmerking is best wel toepasselijk gezien uw recente excursie op schaakfabriek... in wat voor ne wespennest hebt ge u daar weer gestoken!

Arnaud - 19 december 00.02u.

voor de trouwe fans van de promotieploeg is er overigens weer een signeersessie voorzien komende vrijdag!

GM Tartaar - 17 december 08.42u.

Lijepo je vidjeti da je momčad iz druge ruke u besmrtni slavu strši!

Steven F. - 16 december 22.08u.

Wat een volwassenheid!

Bart - 16 december 16.46u.

Zo moet dat! Matchpunten pakken.

Reageren