Naar inhoud

14-01-2014NIC R7: Verslag ploeg 2

Het was een speciaal zicht bij aankomst in ons clublokaal. De eerste ploeg zat opgestapeld in het klein lokaaltje als kiekens in een legbatterij, in kille omstandigheden die me deden denken aan zeevaarders die tegen de klippen zijn gevaren onder invloed van de zangen der zeemeerminnen. Ida heeft blijkbaar aan haar stem gewerkt, dat al die spelers in dat lokaaltje zo gewillig binnengehokt zijn. Die eerste ploeg heeft precies een rotkarma.

Geheel anders verliep het met de promotieploeg, waarvan ondertussen geweten is dat ze het ‘lieveke’ is der goden, de ‘flepkes’ zeg maar. Knus en warm opgesteld vanachter in de andere kleine zaal, maakten we ons op voor een gemakkelijke overwinning. We hebben het weer strategisch aangepakt uiteraard. Ik maakte een snelle remise waardoor de laatste twee borden (Thomas en Romain) perfect wisten dat ze moesten winnen. Dat hebben ze dan uiteraard ook vlot gedaan. Toen was de match al binnen en mocht Steff op het tweede bord doen wat hij wou. Steff toonde die vrijheid aan door de partij dan ook te verliezen blijkbaar. Minste inspanning voor het beste resultaat. Ik kan het artikel nog eindeloos rekken, maar kom, de boodschap is duidelijk hé: de promotieploeg blijft winnen en is de enige ploeg die aandacht verdient, zoiets toch. Tot de volgende ronde beste lezers!

Verslag: Arnaud

Reacties (17)

emanmoon - 23 januari 08.45u.

oakley flak jacket polarized sunglasses hermes black enamel bracelet nike lebron 14 gold pink mackage jacket sale montreal womens north face fast drying jackets sale uk prada denim tote
emanmoon http://www.emanmoon.com/

tragemaus - 23 januari 08.44u.

ray ban white new wayfarer bvlgari divas dream earrings rose gold with pave diamonds nike lebron 14 gold pink mackage backpack chair on the beach north face vest womens xs size prada saffiano mens long wallet
tragemaus http://www.tragemaus.com/

arnaud - 17 januari 18.14u.

ik bedenk wel kort dat Bart R. geen vriend lijkt te zijn van de promotieploeg ... hij kan zich wel herpakken door formeel adoratie te betuigen natuurlijk ... ik zal een tempeltje bouwen in de hobby dan maar. We hebben niets tegen mensen die zich bekeren (1x wel te verstaan)

arnaud - 17 januari 17.57u.

Jullie zijn zo aangenaam gek :-)

Steven F. - 17 januari 12.52u.

Een anglicisme

Thomas - 17 januari 12.49u.

Aha toch iemand van ploeg één die oplet! Goed Roel, het moet inderdaad geëxalteerd zijn. Exaltief bestaat natuurlijk niet!

Roel - 17 januari 11.41u.

Wat is exaltief?

Steven F. - 17 januari 11.20u.

Bart R mag nakijken op spelfouten, misschien dat hij op die manier toch een beetje van de glorie kan proeven en wat minder zuur wordt :-)

Thomas - 17 januari 09.21u.

Jammer dat de IC's maar zo kort duurt, anders zouden we onze verslagen in boekvorm uit kunnen brengen zodat iedereen mee zou kunnen opgaan in de exaltieve roes die de exploten van de promotieploeg te weeg brengt!

steff - 16 januari 10.38u.

Ik dacht eigenlijk dat Arnaud "febbekes" bedoelde, maar bij herlezing van Matteus 5:3 lijkt het toch allemaal te kloppen!

Roel - 15 januari 16.54u.

Quantum electrodynamics? Is dat niet iets te hoog gegrepen voor de flepkes?

Steven F. - 15 januari 16.48u.

QED ;-)

Bart R - 15 januari 14.04u.

Die nadarhekken gaan niet veel helpen, want in hun eigengereidheid beschimpen ze gewoon zichzelf:

flepke: persoon met mentale achterstand;
wordt meer gebruikt als scheldwoord

(http://www.vlaamswoordenboek.be/definities/term/flepke)

Minder werk voor de sympathieke clubleden, zou je denken - maar je moet het die tweede ploeg natuurlijk wel eerst aan het verwaande verstand brengen.

Steven F. - 14 januari 14.39u.

Flepkes lijken enkel op flopkes voor diegenen die de letter e niet kunnen onderscheiden van de letter o. Even verduidelijken: de letter o is de letter die lijkt op het cijfer 0, dat is dan weer het gemiddeld aantal matchpunten dat de derde, vierde en vijfde ploeg bijeensprokkelen in hun flauwe pogingen om het leuvense schaken op de nationale kaart te zetten.
Misschien kunnen er volgende keer nadarhekken rond de borden van ploeg 2 gezet worden, want ik vrees dat onze kampioenen na regelmatig beschimpt te worden op het forum wel eens het slachtoffer kunnen worden van fysiek geweld.
Ik stel ook voor om gewoon drie ploegforfaits te geven voor ploeg 3, 4 en 5. Bij thuismatchen kan de aanwezigheid van jaloerse ploeggenoten enkel storend zijn en de promotiekansen moeten gaaf gehouden worden. Ik zal dit voorstel uitwerken tegen de AV, samen met een voorstel tot naamsverandering: "Ploeg 2 Leuven".

Koen D - 14 januari 13.45u.

Het kan toeval zijn, maar 'flepkes' lijkt toch heel hard op 'flopkes'...

Bart P - 14 januari 12.26u.

wanneer is de signeersessie?

Thomas - 14 januari 12.00u.

Toch prachtig hoe Arnaud het clubleven op een zondag zo treffend kan weergeven!

Reageren