Naar inhoud

27-01-2014NIC R8: Verslag ploeg 4

Stijn kon deze ronde niet spelen; dus schoof iedereen een bord op en kregen we Koen op bord 4 als "aanvulling". Welkenraedt staat eerste in afdeling 4H; Leuven 4 derde laatste. Na de lange rit oostwaarts bleek ook nog dat ze zich versterkt hadden en het elo-verschil was gemiddeld net geen 300 punten.

Maarten probeerde deze keer een Pirc met zwart, raakte verzeild in een tactische stelling en moest een kwaliteit geven. Echter, enige zetten later kon zijn actief paard een vork plaatsen op wits beide torens en kwam een vol stuk voor te staan. Maarten moest nog opletten, want wit had goed tegenspel met zijn pionnen. En toen liet Maarten plots zijn toren instaan; gelukkig had zwart het niet gezien?! (Achteraf had geen van beide spelers een goede uitleg) Rond zet 60 had wit nog 1 toren en zwart een toren, een paard en 3 pionnen (waarbij 2 dubbelpionnen). Gezien de situatie op de andere borden (zie onder) speelde zwart door, hopend op een remise/pat. Maarten koos voor subtiel spel met paard en toren, waardoor wit 20 zetten later moest opgeven toen mat op de laatste rij dreigde.

Geert kwam goed uit de opening, maar verbruikte, zoals gewoonlijk, nogal veel tijd. In de tijdnoodfase offerde hij een stuk voor 2 pionnen, in de hoop dat zijn paard het beste stuk zou zijn in de gesloten stelling die op het bord stond. Zijn tegenstander dacht er echter anders over, neutraliseerde de dreigingen en nam toen het initiatief over. Na 5 en een half uur spelen behield zwart zijn voordeel van stuk tegen 2 pionnen. Toen ook het laatste stuk van wit afgeruild werd, zat er niets anders meer op dan op te geven. Jammer voor Geert.

Bart's tegenstander opende met c4 en algauw stond een oud-indische stelling op het bord. Wit had het centrum onder controle en op de damevleugel was er ook al weinig te beginnen, dus positioneerde zwart zijn dame en 2 paarden op de koningsvleugel in ware "yolo-style". Enkele pionzetten later zag die vleugel er enigszins verzwakt uit en kon zwart enige compensatie claimen voor zijn passieve stelling. Toen volgde een stukkenruil waarbij wit een tussen-penning over het hoofd zag met kwaliteitsverlies als gevolg. Dankzij een penning op de 2e rij en de pion op c6 kreeg wits loperpaar weinig activiteit; zwarts toren infiltreerde de stelling en peuzelde de pionnen langzaam maar zeker op. Op zet 41 stond wit al 3 pionnen achter en gaf ie op. Toen was het nog 3 uur nagelbijtend wachten op de resultaten van de andere partijen.

Koen is de laatste maanden goed bezig en waagt zich al eens aan een andere opening dan ie gewoon is. Deze keer werd het c4. Beide spelers kozen voor positioneel spel en lang leek of er niets aan de hand was. Toch kon zwart druk op de kongingsvleugel ontwikkelen, hetgeen Koen wist te pareren door een dreiging in het centrum. Uiteindelijk wist ie een paard op d5 te plaatsen voor de geisoleerde pion op d6. Na een algemene stukkenruil ontstond een toreneindspel waarbij Koen een extra pion had. Hij gaf aan om remise te accepteren als Maarten zijn partij gewonnen had, maar wou toch ook voor de winst verder spelen. En zo geschiede. Door enkele handige zetten leek het dat wit een 2e pion zou kunnen winnen met bijkomende koningsaanval. Echter, zwart had een tussenschaak en forceerde een torenruil op b4, wat tot een pionnenrace leidde. Wit had keuze tussen 3 pionnen om te laten promoveren en koos de mindere voortzetting. Het resulterende dame-eindspel eindigde in eeuwig schaak en remise.


Uitslag: 7-9

Schitterend resultaat voor deze ploeg. We moeten wel nog de helft van de punten scoren in de resterende ronden om zeker te zijn van het behoud. Indien niet, hangt het af van wat de andere degradatiekandidaten doen.

 

Verslag: Bart P

Reacties (10)

fintecsales - 24 maart 01.05u.

michael kors orange shoulder bag experiment mens moncler parka jacket ladies oakley half jacket sunglasses polarized mulberry mini lily black silver rate nike sb dunk pigeon riot parajumpers irene dames winterjas meaning
fintecsales http://www.fintecsales.com/

lebosmartlipo - 24 maart 01.05u.

nike toki slip txt mens blue gold rumer jacket mackage michael kors jet set mini backpack moncler coats bicester united states ray ban folding wayfarer 50 mulberry bayswater vintage inc
lebosmartlipo http://www.lebosmartlipo.com/

arnaud - 28 januari 17.30u.

Blaam voor Roel omdat hij niet de correcte naam voor onze ploeg gebruikt.

Roel - 28 januari 17.13u.

Blaam voor Arnaud en Steff omdat ze de verslagen van ploeg 1 niet aandachtig genoeg lezen om uit te kunnen maken dat verslag R2 door mij is geschreven.

Medaille voor moed en zelfopoffering voor Jonas omdat hij volledig onterechte verwijten van Ploeg 2 naar het hoofd geslingerd krijgt.

steff - 28 januari 15.41u.

Blaam voor Jonas omdat hij een verslag heeft ondertekend met Roels naam

arnaud - 28 januari 15.03u.

Blaam voor Roel die dat laatste kompleet uit zijn duim heeft gezogen. Jonas heeft voor de grote oorlog gezorgd (en heeft blijkbaar alle verslagen geschreven ook nog!)

Roel - 28 januari 14.01u.

Blaam voor Arnaud omdat hij niet weet dat ik verslag voor ronde 2 heb geschreven! n.b. het verslag waarbij de verslagenoorlog is ingezet.

arnaud - 28 januari 13.08u.

Blaam voor Roel, omdat hij nog geen enkel verslag heeft geschreven!

Roel - 28 januari 11.24u.

Mindere gloriedagen? Je bedoelt zoals jullie ronde 5 Arnaud? Benieuwd waar dat verslag is :-)

Ploeg 4: Goed bezig! Zowel qua resultaat als verslag. Meer van dat!

arnaud - 27 januari 19.49u.

schitterend resultaat gehaald in een moment van hoge nood. Dikke proficiat aan de hele 4de ploeg, met toch de kanttekening dat een verslag ook in mindere gloriedagen mag gepost worden hé ;-)

Reageren