Naar inhoud

03-02-2014NIC R8: Verslag ploeg 1

In ronde 8 ging de eerste ploeg op bezoek bij Fontaine, tegen Charleroi.

Geert kon niet meespelen waardoor we wat verzwakt aan de aftrap kwamen. Gelukkig hadden we geheim wapen Robin meegenomen. Hij moest tegen Bruce Wayne spelen (of zoiets :-)). Hij speelde met wit en kreeg een draak tegen. Aangezien zijn tegenstander zo’n 250 punten hoger geklasseerd stond, vermoedde Robin dat deze de theorie van de Yugoslav attack wel wat beter zou kennen, daarom koos hij met 9.Le2 voor een iets minder gebruikelijke variant. Zijn tegenstander begon vervolgens aan een denksessie. Helaas konden de gebruikelijke plannen nog steeds gespeeld worden en zelfs versterkt met Le6. Robin speelde te laat Kb1 waardoor hij Da5 toeliet zonder de gebruikelijke Pe5 truc. Hierna speelde hij dan toch Kb1, maar na Tfc8 dreigde er daardoor een gevaarlijk kwaloffer. Onder lichte dwang werd de partij naar een beter eindspel voor zwart geduwd (goede tegen slechte loper, druk op de c-lijn slechtere pionnenstructuur voor wit). De computer gaf aan dat de afruil naar een eindspel helemaal niet zo geforceerd was als Robin dacht, en geeft vrolijk g5 aan om het tegenspel in te zetten. Verloren, maar wel hard gevochten dus!

Maurice kreeg dan weer Al Capone tegen. Maurice speelde een zijvariantje wat hij al vaker had gespeeld. Tot zijn verbazing speelde Capone het zeer snel, waardoor het duidelijk werd dat hij zich had voorbereid. Maurice had echter vertrouwen in zijn variantje en het bleek dat Capone niets bijzonders had voorbereid. Maurice speelde vrij goed en kwam langzaam duidelijk in het voordeel. Vervolgens speelde hij het niet zo handig en wikkelde af naar een eindspel waarvan hij dacht dat het erg goed was voor hem. Waarschijnlijk heeft Maurice de stelling overschat en ging hij te ver om te winnen waarna hij het deksel op de neus kreeg van dit jeugdtalent. Maurice speelde nog even door (het was tenslotte al laat, misschien dat het bijna bedtijd was voor zijn tegenstander) maar werd dan toch afgemaakt.

Roel zijn tegenstander speelde een tricky zijvariantje dat hij niet kende waardoor hij vrij veel tijd moest spenderen om redelijk uit de opening te komen. Uiteindelijk had Roel een klein nadeeltje maar niets beslissend. Het kritieke moment is wanneer zijn tegenstander in één van de varianten een stukoffer dreigt. Roel denkt dat het offer leidt tot “compensatie/onduidelijk” en hij gaat de variant niet uit de weg. Helaas had hij een tussenzet gemist waardoor het offer gewoon winnend is.

Carlos kwam in een koningsindisch terecht. Zijn tegenstander spendeerde veel tijd in de opening, maar creeerde geen problemen voor Carlos. Op zet 30 ontstond er een eindspel met elk een toren en 2 paarden maar met wat actiever spel voor Carlos door zijn goed geplaatste torens. Op een gegeven moment vindt Carlos een manier om de stelling te vereenvoudigen naar een toreneindspel waarbij hij een extra pion heeft. De tegenstander kan dit eindspel echter op remise houden.

Ikzelf speel Pirc en mijn tegenstander kiest een variant waar hij duidelijk de ideeen niet achter kent. Ik kom onmiddellijk gelijk te staan tot iets beter. Nog een beetje later kom ik een halve pion voor, maar 1 zet is voldoende om de stelling terug knalremise te krijgen. We komen allebei in tijdnood en ik stel remise voor, wat snel aanvaard wordt.

Eddy kreeg een scherpe partij op het bord, maar blunderde in tijdnood.

Patje maakte een klein foutje op het einde van de opening waarna zijn tegenstander met een toren op de 7de rij kon binnenvallen. Zoals iedereen wel weet, eten torens op de 7de rij graag de pionnen van de 7de rij op, en zo geschiedde. Nog een combinatietje erbij en de partij was afgelopen.

Benjamin won zijn partij, maar het kalf was dan al lang verdronken. Nadat hij eerst heel goed kwam te staan, speelde Benjamin het daarna niet optimaal waardoor zijn tegenstander terug kansen kreeg. Uiteindelijk werd de stelling dan toch terug gewonnen voor Benjamin en speelde zijn tegenstander nog bijzonder lang door. Pas wanneer Benjamin zijn tegenstander bijna mat gaf, werd dan toch opgegeven.

20-12, een harde nederlaag waardoor we volgende week in een must-win situatie terecht komen. Spannend dus...

Verslag: Jonas

Reacties (4)

arnaud - 03 februari 15.46u.

Ik vind dat een gruwelijke methode Roel, omdat ik die kleine bloedspatjes van mijn bril zo moeilijk afkgekuist krijg.

Roel - 03 februari 14.42u.

Ik heb 8 octopussen in een jong katje gestopt om te zien wat Leuven 2 zal doen volgende ronde: Het wordt bloederig!!

arnaud - 03 februari 14.25u.

Ik heb 8 jonge katjes in het aquarium van Sam de octopus gedropt om te zien wat Leuven 1 zal doen volgende ronde. Jullie winnen met 5-3!

arnaud - 03 februari 12.03u.

een verslag van Joni zonder grapjes of gekke vergelijkingen? 't is precies crisis in de eerste ploeg ...

Reageren