Naar inhoud

11-02-2014NIC R9: Verslag ploeg 4

Leuven 4 kon deze ronde op versterking (Marc) rekenen, die net op tijd uit zijn winterslaap was ontwaken. De tegenstander, Amay 4, had 2 jeugdige spelers meegenomen voor de verre verplaatsing: aanstormend talent of ploegvulling?

Op bord 4 koos Bart voor een zijvariant van de doorschuif-Caro-Kahn. Zijn jeugdige tegenstander (zoon van Amay's eerste bord) had geen oog voor de tactische mogelijkheden en verloor zijn dame na 10 zetten. 1-0 na minder dan een uur.

Maarten kon op bord 3 zijn f4-opening nog eens spelen. Zwart had geen zin om af te wachten en besloot vol voor de kongingsaanval te gaan, inclusief een stuk-voor-2-pionnen-offer. Jeugdige overmoed? Het zag er spectaculair uit, maar Maarten pareerde vakkundig alle dreigingen en vond het zelfs niet nodig om zijn stukken op de damevleugel te ontwikkelen. Toen wit zelf ging aanvallen met paard en dame, was het tijd voor zwart om op te geven. 2-0

Ondertussen leek Stijn op bord 2 aan zijn gewone stramien bezig: 6 minuten op de klok en nog 15 zetten te gaan. Deze keer, echter, had ie de stelling onder controle en kwam met vertrouwen door de tijdnoodfase. Het eindspel bleek niet meer dan een formaliteit. 3-0 en het matchpunt was binnen.

Op het eerste bord speelde Marc voor de eer verder tot de laatste snik. Hij kwam 2 pionnen achter te staan in het eindspel, maar zijn actieve toren bleek niet voor enige compensatie te zorgen. 3-1 en zwart redde de familie-eer.

Onze rechtstreekse degradatie-concurrenten waren zo vriendelijk om met 9-7 te verliezen deze ronde. We staan nu 4 matchpunten en 14(!) bordpunten voor op de voorlaatste in de stand. Met nog 2 ronden te gaan en volgende ronde tegen de laatste in de stand, niet mathematisch zeker, maar toch een grote waarschijnlijkheid om ook volgend jaar in 4e afdeling te spelen.

Verslag: Bart P

Reacties (7)

ploeg 4 - 15 februari 17.25u.

is the best

Bart V.P - 11 februari 21.08u.

Cherish the moment.
Never forget today will be yesterday
tomorrow !

Bart P - 11 februari 14.20u.

inderdaad, we moeten forfait vermijden -> aandachtspunt voor de interclubverantwoordelijke!

Roel - 11 februari 13.56u.

Best wel nog 2 keer komen opdagen met 4 spelers, anders kan anderhalf bordpunt scoren wel eens te weinig zijn.

arnaud - 11 februari 09.42u.

overigens gefeliciteerd 4de ploeg! We hebben precies gouden zaken gedaan afgelopen zondag :-)

arnaud - 11 februari 09.41u.

Blaam voor Steff die de 'flou artistique' heeft verknoeid

steff - 11 februari 09.01u.

Jullie hebben anderhalf bordpunt tekort om mathematisch zeker te zijn.

Reageren