Naar inhoud

25-02-2014NIC R10: Ploeg 4 verzekert behoud met klinkende overwinning!

Deze keer mochten we op bezoek bij de reeds veroordeelde schaakclub 666 in hartje Luik. Hun beste spelers waren allen op vakantie vertrokken, waardoor het gemiddeld elo-verschil tot 260 punten in ons voordeel stond.

Op het eerste bord speelde Stijn zowat de enige "standaard" partij van de avond: een siciliaan. Hij begon er rustig aan, tot ie op het wedstrijdformulier zag dat de tegenstander niet de 2000 elo was die ie verwachtte. Zwart creeerde heel wat druk, weigerde een remise voorstel en kon na wat "hakken" het punt binnenhalen.

Maarten opende op bord 2 met f4. Zijn tegenstander leek voorbereid, want antwoordde meteen met f5. De partij ging over en weer; beide spelers leken op bepaalde momenten het initiatief naar zich toe te trekken, maar echt duidelijk was het niet. Het eindspel met toren+loper tegen toren+paard en elk 3 pionneneilanden kon dan ook elke kant op. Lang nadat de andere partijen afgelopen waren, werden de torens afgeruild en remise overeengekomen.

Bord 3 leverde vuurwerk op omdat wit voor een regelrechte pionnenstorm koos met e4, f4, g4 en h4 nog voor de 15e zet gespeeld was. Geert leek niet echt onder de indruk, koos ervoor om niet te rokeren en speelde zijn pionnen op de damevleugel richting de witte koning, die ondertussen lang rokeerde. Het werd een race "om ter eerst mat". Hierbij maakte zwart optimaal gebruik van zijn gefianciteerde loper om de witte stelling open te breken en de eerste overwinning van de avond was een feit.

Op het laatste bord koos zwart voor het Albin tegengambiet op Bart's d4 opening. Sptijtig genoeg voor zijn tegenstander heeft ie jaren geleden een zijvariant met a3 bestudeerd waardoor zwart gewoon een pion kwam achter te staan zonder al te veel compensatie. Na het ruilen van enkele stukkken kon wit het loperpaar centraal posteren om zwarts ontwikkeling te verstoren. Dit liet toe om de open b- en d-lijn te controleren en dankzij een taktische afwikkeling werd een 2e pion veroverd. Zwarts koning probeerde nog de vrije c-pion te blokkeren maar Bart vond uiteindelijk toch een manier om op de zevende rij te infiltreren en zwart gaf op.

666 - Leuven 4 : 0,5 - 3,5

Dankzij de eindspurt van deze ploeg in de voorbije ronden zijn we nu ook mathematisch zeker van het behoud in 4e afdeling.
Hierbij wil ik al mijn ploegmakkers danken voor de geleverde inspanningen en de goede sfeer tijdens de soms toch wel lange ritten naar het oosten van het land.


Verslag:  Bart P
 

Reacties (15)

lmbaidu - 15 november 01.53u.

nike zoom hyperrev 2016 draymond green a ferragamo belt mackage crossbody envelope gift air jordan 1 of buffalo bills kraig urbik jersey 60 game nike white jersey texas rangers beltre jersey
lmbaidu http://www.lmbaidu.com/

sabiscareer - 06 november 00.19u.

mulberry oversized tote uk nike air huarache neon infrared hermes leather bracelet mens nike air force 1 puerto rico sko coach madison red bag design nike hyperdunk 2015 low womens yellow green
sabiscareer http://www.sabiscareer.com/

nollerlincoln - 06 november 00.19u.

ray ban rb4125 cats 5000 polarized sunglasses womens links of london rabbit charm nike lebron 14 gold pink mackage crossbody designer diaper the north face apex bionic jacket black heather orourke prada bow clutch
nollerlincoln http://www.nollerlincoln.com/

air jordan 4 royalty reservations cheesecake - 28 augustus 00.41u.

nike free run 2 shield,nike air max tavas cargo khaki,nike mens roshe run aloha floral print,air max trainer 94 super bowl,nike classic cortez red,adidas superstar black,adidas superstar green purple,nike air force 1 flyknit srbija
air jordan 4 royalty reservations cheesecake http://www.drcooper.net/air-jordan-4-royalty-reservations-cheesecake-shoesv

arnaud - 28 februari 20.34u.

verdorie, dat is nog altijd 0 blaam
bon + blaam², voilà

arnaud - 28 februari 20.33u.

(blaam²+ blaam²) x (blaam²- blaam²) aan Thomas, voor ongeveer alles wat ge daar schreef!

Thomas - 28 februari 15.52u.

Ah ja, sorry. Ik was vergeten dat een blaam geven geen enkel gevolg heeft. Hopelijk kunnen we volgende ronde weer lui zijn onder het mom van het ploegbelang en weer om 15u30 in den drank vliegen (in dit geval de Cava die Ida zo vriendelijk, vrijelijk, overvloedig en gratis ter beschikking stelt van ploegen die het streefdoel voor het seizoen aan het halen zijn)

arnaud - 28 februari 15.25u.

Roel kreeg inderdaad een blaam, maar ook niet de doodstraf hé ... tssss, aan Cava kom je niet, dat staat boven alles.
De eerste ploeg is nog zo stil, hebben ze een resultaat te verbergen misschien?

Roel - 28 februari 10.49u.

Blaam voor Thomas omdat hij niet zeker weet of ik een blaam heb gekregen.

Steven F. - 28 februari 09.52u.

Als nu de promotieploeg promoveert en de degradatieploeg degradeert dan heeft Leuven Centraal een mooie 3/3 neergezet! Profociat behoudploeg!

thomas - 28 februari 09.32u.

Toch een dikke proficiat voor de behoudploeg!

Thomas - 28 februari 09.31u.

Roel? Had die geen blaam gekregen onlangs?

arnaud - 27 februari 20.53u.

allé, goe gedaan, gelle moogt dus volgende ronde al cava drinken tijdens de partij, maar laat nog wat over voor de promotieploeg en voor Roel!

amai, ge moest dan eens naar het westen gereden zijn - 26 februari 16.26u.

.

Jonas - 26 februari 13.54u.

Nice, de duivelsploeg het vuur aan de schenen gelegd!

Reageren