Naar inhoud

17-03-2014NIC R11: Verslag ploeg 2

Een kort verslag, van de hand van Sloot:

Mission accomplished.


Een iets langer verslag:

De laatste ronde moest gewonnen worden om de reeksoverwinning veilig te stellen. De tegenstanders, CREB 2, kwamen met een relatief zwakke ploeg opzetten; dit moest mogelijk zijn. Het is echter lastig spelen met druk...

Thomas trok zich daar niks van aan en zette zijn jeugdige tegenstander van in het begin onder druk. Hij nodigde de tegenstander uit tot tegengestelde rokades (met Dxg2), om vervolgens onmiddellijk de aanval te lanceren. Wit gaf een kwal om de dreigingen af te blokken, maar Thomas slaagde erin om alle stukken te ruilen behalve die extra kwal om het eindspel eenvoudig uit te kunnen tikken.

De drie andere partijen kabbelden voort, met toch wel voordeel op alle borden zonder dat het echt heel duidelijk was.

Sloot kreeg ruimtevoordeel uit de opening en bouwde dat rustig uit. Toen de centrumpionnen te dichtbij kwamen, vond zwart het welletjes en hij gaf een stuk om de druk te verlichten. Daarna stond wit natuurlijk gewonnen, maar Sloot kreeg de coördinatie niet meer in orde. Dit resulteerde in een blunder die een stuk kostte. Ik vreesde het ergste maar er werd onmiddellijk tot remise besloten; blijkbaar zat er een afwikkeling in die alles uit de stelling haalde.
Dit verklaart waarom Sloot een kort verslag wou schrijven.

Arnaud was als volgende klaar. Het witte openingsvoordeel werd vereeuwigd, zonder dat het duidelijk was hoe dit nog uitgebouwd kon worden. Arnaud prikte een beetje op de damevleugel, een beetje op de koningsvleugel, maar zwart gaf geen krimp. In het vijfde uur werd uiteindelijk toch een bres geslagen in de zwarte verdedigingsmuur (oei, dit is het verkeerde verslag). Op dat moment lanceerde zwart een tegenaanval, maar Arnaud slaagde erin de dreigingen te dekken zonder zijn eigen aanval te moeten opgeven. Met dit punt was ook de ploegoverwinning en de promotie een feit!

Steffs tegenstander profiteerde daarvan om op dat moment remise voor te stellen. Dit werkt echter niet als de overwinning al binnen is. In de opening kreeg zwart eenvoudig een pion cadeau maar wit kreeg automatisch compensatie over de open lijn. De druk werd rustig afgewend, nog wat stukken geruild en de pion meer begon rustig op te rukken. Wit probeerde nog een toreneindspel, maar dat werd omgezet in een pionneneindspel met gelijk aantal pionnen maar een veel actievere koning.

3.5, een mooi sluitstuk van een mooi seizoen. Bedankt aan mijn ploeggenoten, niet in het minst aan de reserves om de afwezigheden op te vangen. Ook bedankt aan de twee concurrenten Lessines en Brussels CC, om het seizoen tot de laatste ronde spannend te houden!

Verslag: Steff

Reacties (11)

nike pittsburgh steelers james harrison 92 youth elite black nfl jersey sale - 25 september 20.52u.

mlb jerseys milwaukee brewers 49 yovani gallardo yellow jerseys,men nike cleveland browns 55 alex mack limited orange alternate nfl jersey sale,st. louis cardinals willie mcgee 51 blue replica jersey sale,penguins 58 kris letang cream sawyer hooded sweatshirt stitched nhl jersey
nike pittsburgh steelers james harrison 92 youth elite black nfl jersey sale http://www.gundaroopub.com/nike-pittsburgh-steelers-james-harrison-92-youth-elite-black-nfl-jersey-sale-authentic_no

steff - 19 maart 23.02u.

@Ha!

Sorry dat ik uw uitspraak verkeerd geïnterpreteerd heb. Maar ik was niet mis met de veronderstelling dat ik het niet grappig zou vinden.

Ha! - 19 maart 12.32u.

Gewoon omdat Arnaud al heel het seizoen aan het stoefen is over promotie.

steff - 18 maart 17.35u.

@Ha!

Care to explain waarom dat grappig zou zijn? verder dan een vage referentie aan een ongerelateerde discussie gaat ge niet geraken gok ik.

@Steven F.

akkoord voor die regeling. Als daar een stemming over komt geef ik u een volmacht.

arnaud - 18 maart 12.49u.

@Thomas

We moeten dan wel ook tegelijk een degradatieploeg voorzien om ons dan weer uit derde te halen met de tweede ploeg, want ja, succesvol als we zijn met promoveren, risceren we zo na een paar jaar heel de club naar derde gepromoveerd te hebben ... we zijn namelijk niet te stoppen en zijn (uiteraard) ambitieuzer dan de eerste ploeg, weet je wel.

Thomas - 18 maart 10.47u.

Ja mannen, dat was leuk. Volgend seizoen opnieuw?

Anoniem - 18 maart 10.44u.

Absoluut mee eens!

Steven F. - 18 maart 10.26u.

Misschien moet er een regeling komen tegen mensen die te laf zijn om onder hun eigen naam op het forum te stoken.

Ha! - 18 maart 10.15u.

Wel grappig dat het juist Arnaud's punt was dat de promotie een feit maakte!

Steven F. - 18 maart 09.52u.

Idem, een goeie kapitein :-) Het was wel even stressen zondag, maar een 3,5-05 winst zonder tactische remises is een mooie manier om het seizoen af te sluiten.

arnaud - 18 maart 09.40u.

Het was me evenzeer een genoegen u als ploegkapitein te hebben Steff. Er hing een leuk sfeertje in de ploeg en ik ben blij dat ik het seizoen bij LC op die manier kan afsluiten. Prosit!

Reageren