Naar inhoud

22-04-2014Verslag Belgisch Jeugdkampioenschap

 

Ook dit jaar had het Belgisch kampioenschap voor de jeugd plaats in de paasvakantie. Plaats van het gebeuren: Blankenberge. Een hele week lang op verplaatsing was voor onze deelnemende jeugdleden, Niels De Bock, Robin Wuytens, Steven Wuytens en Thijs De Bock een droom. Voor begeleiders is dat vaak een hele opgave. Gelukkig konden wij rekenen op Anne Hermans, moeder van Thijs en Niels, om de hele week een oogje in het zeil te houden. Nu moet ik er wel aan toevoegen dat Anne dacht in alle rust een boek te schrijven, maar het meeleven met het enthousiasme van onze tieners en de spanning die iedere partij met zich bracht, staken daar een stokje voor. Medebepalend hierin was het feit dat de meeste partijen live konden gevolgd worden. In ieder geval, erg bedankt voor de goede zorgen, Anne!

Ook via het internet konden veel partijen live gevolgd worden, hetgeen met mij op het thuisfront ontelbare sms’jes met Anne opleverde. De sfeer zat er vanaf de eerste ronde meteen in toen Robin als enige de eer redde met een opgemerkte zege tegen Karsten Verhasselt (1943 elo) terwijl de anderen vonden dat zij met stijl verloren hadden. Van zelfvertrouwen gesproken. De partij van Robin werd overigens in het tornooibulletin opgenomen. Je vindt deze partij, met commentaar van de organisatoren, als bijlage.

Hilarisch werd het toen Anne mij berichtte dat Steven zei dat zijn broer, in een wat mindere stelling, schwindelend nog zou winnen. Waarop ik de partij simultaan ingaf in Fritz en steeds de waardering van de stelling doorgaf. En na enkele zetten stond Robin inderdaad wat beter, waarop Steven zei ‘ziet ge wel’. Na een mindere zet van zijn broer, waarbij winst erg ver weg leek, werd het wat stilletjes en werd er, mede ingegeven door tijdnood, gevreesd voor verlies. Uiteindelijk wist Robin de partij toch nog te winnen en ‘de kleine Wuytens’ groeide weer in zijn commentaren.

 

...

 

De rest kan u op onze ledenhoek lezen, inclusief een bespreking van Niels en Robins partijen door Michiel.

 

Verslag  René Creemers

 

Reacties (3)

Thijs De Bock - 25 april 00.08u.

Dankuwel René voor het mooie verslagje! Het doet nagenieten van 'de gelukkigste week van Thijs uit zijn leven!'. Hierbij alvast een oproep. In navolging van Chesspirant (die daar toch wel een zeer goede indruk gaven)..om volgend jaar ook een "paaskampje' op het BJK voor een grotere groep van onze jeugdspelers met kookmoeders/vaders en schaakcoachen (toch enkele namiddagen) te organiseren. Ik blijf alvast kandidaat kook- of hou een oogje in zeil- moeder! Anne (mama Thijs)

Bart P - 24 april 18.16u.

meer foto's toegevoegd, met dank aan Jonas

joris - 23 april 11.13u.

Tof, ook het verslag van Michiel!

Reageren