Naar inhoud

25-05-2014Kampioenen-avond

KO 2014 Hoofdtabel:

 

Maarten P - Bart V
Bart R - Kamiel F
Marc W - Thijs DB
Dries C - Rune V
Jonas Vh - Bart P
bye1 - bye4
bye2 - bye5
bye3 - bye6
     
Maarten P - Bart R
Marc W - Dries C
Jonas Vh - bye4
bye5 - bye6
     
Jonas Vh - Marc W
Maarten P - bye6
     
Marc W - Maarten P

 

KO 2014 Zij-klassement:

 

Bart V - bye1
Thijs DB - bye3
Bart P - bye5
bye2 - Dries C
Kamiel F - bye4
Rune V - Bart R
     
Bart V - Kamiel F
Thijs DB - Rune V
Bart P - Jonas Vh
Dries C - bye6
     
Bart V - Jonas Vh
Thijs DB - bye6
     
Bart V - Thijs DB

 

Vrijdag speelden we het jaarlijkse KnockOut-tornooi: blitz-partijen die de winaar naar de volgende ronde brengen. Na de eerste ronde konden de verliezers verder blijven strijden voor de derde plaats; in dit zij-klassement werden de verliezers van het hoofdklassement ook opgenomen. (zie onder)
De kwartfinale in de hoofdtabel bracht de hoogste elo's tegenover mekaar. Daarin toonde Marc zijn grote vorm van de dag, waarna hij de finale tegen Maarten mocht spelen. Beide konden hun partij met wit winnen, zodat een tie-break (waarbij zwart met een minuut minder speelt) uitsluitsel moest brengen. Marc toonde zich de sluwste en maakte het met een mooie mataanval af.
Marc, proficiat met je KO-kampioenstitel!

Ondertussen werden ook de partijen van het zij-klassement afgewerkt, na een eeste lange pauze. Thijs had het niet zo begrepen en besloot zijn motor warm te houden door tegen verschillende leden te blijven blitzen, waaronder ook ondergetekende. Dat bleek de winnende strategie, want in een spannend duel versloeg ie Bart (een van de vele die avond, nvdr) voor de derde plaats.

En waarom speelde Roel niet mee in het KO, zou menig lezer zich kunnen afvragen. Hij speelde zijn vooruitgeschoven partij voor het gesloten kampioenschap tegen Robin, in de andere helft van de zaal. Robin liet zich in het middenspel niet verschalken en na een kleine 4 uur spelen, stond een evenwichtige stelling op het bord met elk een toren, loper en 6-tal pionnen. Heel wat gemanouvreer later, stonden de zenuwen op scherp en (met minder dan 2 minuten op de klok) werd zelfs artikel 10.2 ingeroepen; de nachtmerrie van menig arbiter. Na het vallen van Robins vlag, viel de beslissing en kon Roel het volle punt incasseren, waarmee hij een onoverbrugbare voorsprong in het gesloten kampioenschap uitbouwt.
Roel, proficiat met je kampioenstitel van LeuvenCentraal!
 

 

Verslag:  Bart P

 

Reacties (1)

arnaud - 26 mei 17.23u.

proficiat Roel! Eindelijk ook eens een nieuwe clubkampioen met een overtuigende 4,5/5, want als ik de historiek vanaf 2010 bekijk, dan is Geert L. één keer clubkampioen geweest en voor de rest alleen maar Steven G. (de grote slokkop!) - ik zal wel meedoen aan de simultaan :-)

Reageren