Naar inhoud

30-07-2014Overlijden Boni Vandermeulen

Beste schaaklid, schaakkennis

 
Wij moeten u met droefenis het overlijden melden van onze erevoorzitter Boni Vandermeulen. Boni was, voor diegenen die hem in die periode kenden, in zijn sturm und drang periode, voorzitter en bezieler van onze club. Boni heeft dan ook heel veel betekend voor het Leuvense schaak dat daar nu nog steeds de sporen van draagt.
 
De uitvaartplechtigheid van Boni heeft zaterdag 2 augustus om 11 uur plaats in de aula van het Crematorium Hofheide te Holsbeek (Nieuwrode), Jennekensstraat 5. Nadien volgt daar de crematie en de asverspreiding op de strooiweide. Samenkomst vanaf 10. 50 u.
 
 
Ingetogen groeten
 
Het bestuur

Reacties (9)

Willem - 13 augustus 20.05u.

Innige deelneming aan de nabestaanden. Boni behoorde tot een te zeldzaam ras: steeds vol goede bedoelingen, geëngageerd, sociaal en begripvol.

Ben Van de Putte - 03 augustus 18.52u.

Alle jaren kwam Boni wel minstens een keertje langs bij de boekenstand op het Open toernooi. Ook vorig jaar kwam hij even langs, ondanks dat hij erg verzwakt was. Het was altijd een leuke babbel over één of andere duister openingsvariantje, of over de sterkste schaakengines waar hij goed op de hoogte van was of het ging over het verleden van de clubgeschiedenis. Het was altijd fijn je te ontmoeten en je was duidelijk iemand die hield van het sociaal aspect bij het hele schaakgebeuren.
Veel sterkte aan Ida en familie namens Ben Van de Putte

Jeroen Claesen - 03 augustus 00.25u.

Sinds ik in Leuven schaak was Boni er... een beetje de Leuvense José Tonoli....
Boni motiveerde en steunde mij als jeugdspeler vanaf het prille begin...
Hij gaf advies met interessante (soms verdachte :-)) varianten... ook nog een paar jaar geleden.

Bovenal herinner ik me de mens Boni die sociaal was, mensen en kinderen op hun gemak stelde, een man van het volk, die samen met anderen aan een project kon werken.

Ik vond het altijd leuk om Boni terug te zien, soms was er veel tijd tussen die ontmoetingen maar het voelde alsof het gisteren was....dat zegt eigenlijk genoeg...

Veel sterkte aan Ida, Lisette, familieleden, vrienden en leden van Leuven Centraal.

Het ga je goed Boni!
Doe José Tonoli daarboven de groeten.

Geert Verbeek - 01 augustus 17.08u.

Mijn oprechte deelneming voor Lisette en Ida. Boni zal altijd in mijn gedachten blijven als de stuwende kracht van Vrijpion en Desperado. Vooral de gezellige babbels bij pot en pint na een gewonnen of verloren schaakpartij waren van onschatbare waarde. Ook als organisator van het Leuvens Open tornooi verzette hij bergen werk! Rust in vrede Boni!

Thomas - 01 augustus 11.37u.

mijn gedachten gaan uit naar Ida en Lisette. Ik zal Boni nooit vergeten. Als schaker vond hij het spelplezier belangrijker dan zijn resultaten en dat verbloemde soms zijn ware sterkte. Vooral in de openingen was hij de meester van velen (mezelf incluis). Ik zal nooit vergeten hoe, in de dagen van Desperado, Boni de motor was om iedereen naar de toog te lokken waar Mikele ons bediende en het feest tot in de vroege uurtjes werd verdergezet. Een clubsfeer die nu, net als Boni, nooit meer zal terugkomen. Het ga je goed, daarboven, Boni!

Peter Meurrens - 31 juli 14.59u.


Boni zijn steeds goedlachse en onbekommerde ingesteldheid heeft de Leuvense schaakstukken op de juiste velden gezet, of hij nu "een pit achterstond" of "een boulet sloeg". Met een goei pint in de hand leidde hij de Lustige Vrijpion door het ganse land.
Ik zal onze blitskes nooit vergeten Boni, mijn innige vriend.

Arnaud - 31 juli 13.40u.

Boni,

niet alleen genoot je van de leuke situaties, je wist ze ook rond u te scheppen en dat is niet iedereen gegeven. En hoe ik - mijn honderden elopunten meer ten spijt - altijd maar dan altijd tegen u tussen barslecht en knalverloren uit de opening kwam, heeft me meer dan eens een glimlachje bezorgd.
Mijn gedachten gaan uit naar je familie, dat het je goed gaat.

Roel - 31 juli 11.39u.

Het ga je goed Boni.

Veel goeie herinneringen ... je optimisme en spelvreugde, je passie voor het schaken. Hoe je “pionnetjes kon snoepen”, “ne pit kon achterstaan” en “een boulet draaien”. Hoe je begaan was met de schaakclub en haar leden. Hoe je iedereen direct thuis deed voelen …

Piet Konijn - 30 juli 22.15u.

Rest in Peace Boni,

Eeuwig schaak in de schaakhemel.

Reageren