Naar inhoud

12-08-2014Leuven op het ONJK (ten slotte)

Het ONJK bleef een gezellige en gemoedelijke ervaring. In Borne is men opvallend vriendelijk en gezellig.  (Rasechte Nederlanders vertelden ons dat dit niet typisch Nederlands zou zijn, maar eigen aan de streek van Twente…). Thijs floreerde weer en kwam zo op 5/7. Zelf is Thijs erg trots op zijn overwinningen tegen Simon Elgersma(1922) en Tycho Buchink (1428). Helaas is het de twee volgende partijen fout gegaan…(de opmerkingen van de live gevolgde partij door René tegen Sjoerd Van Roon (1774), waar hij aanvankelijk volgens Rybca 2.8 pionnen voorstond zullen ter harte genomen worden). Het  werd 5/9 goed voor een 16de plaats. Kamiel behaalde, als nog prille schaker toch een 3.5/9, even was het zelfs 3.5/6 en werd zo 36ste op de 48. Toen we hem  zagen strijden en remise  behalen tegen Mark Honkoop (1492), waren we zelfs trots dat we hem bij hadden.

En versloeg de eerder genoemde Xander Pauwels de Nederlanders? Ja, hoor met verve…

In de A-reeks was er de grote clash der dames: Eén Nederlandse en een Belgische Annelies Cuvelier van LSV Chesspirant…en natuurlijk is ‘onze’ Annelies Meisjeskampioen geworden!
(en zo gaan we net als politiekers altijd met het gevoel naar huis dat we toch een beetje gewonnen zijn!)

Zoals eerder vermeld: geïnteresseerde lezers kunnen terecht op www.onjk.nl voor partijen, foto’s en uitleg.

Wij hadden een erg aangename tijd als ouders, maar gaan toch niet ingaan op de vraag van Steven voor een verslag…😊 Wat wij vooral leerden van ouders die zelf ooit schaakten of nog schaken in het Krikkenhaar is dat een partij kunnen spelen nog iets anders is dan goed zijn in schaaktechniek en dat een heel tornooi kunnen spelen…nog eens iets anders is. Het hoofd terug koel houden, terwijl de roes van een onverwachte en fel bejubelde overwinning nog nazindert…jezelf oppeppen na een partij die je op basis van je kunnen had moeten winnen…en na een uitputtingsslag van een week, toch nog opletten bij een tegenstander waarvan je denkt dat hij een makkie is…wel veel hé voor bakvissen…Tips hoe we ze daarbij kunnen helpen als ouder of tornooibegeleider zijn welkom!

Het laatste geeft ons het gevoel dat de tijd die we hier doorbrachten  een ruimere investering in hun ontwikkeling is dan hen  enkel  beter te leren schaken!

ONJK tot in 2015!

Dirk en Anne

Reacties (2)

Ward VE - 27 augustus 16.16u.

Leuk om jullie relaas van het verhaal eens te horen. Wij vonden het ook alleszins een heel toffe bedoening met jullie erbij in Krikkenhaar.
Groeten Ward
lsv-chesspirant

Piet Konijn - 24 augustus 21.52u.

Mooi gedaan van Annelies. Misschien was Xadja nog moe van de 6 die ze in Dieren moest spelen ?

Reageren