Naar inhoud

21-10-2014NIC R2: Verslag ploeg 4

Na een gemoedelijke eerste ronde tegen een viertal limburgers, zou het deze keer iets harder gaan om het behoud een goede start te geven. De tegenstander bevond zich in het verre March-en-Famenne. Aangekomen moesten we de bordjes "Ju-Jutsu" volgen in de lokale school. Vanuit de eetzaal hadden we mooi uitzicht op de gemeentelijke begraafplaats. Zouden ze in het zuiden van het land andere culturen beleven?

Berts tegenstander op bord 1 speelde recht in zijn voorbereiding, een Alapin met g6. De partij evolueerde rustig om dan plots te exploderen: zwart kon een pion veroveren en wit vond het nodig om een stuk te offeren op zoek naar compensatie. Bert hield alles onder controle en nam even later de opgave met dank aan.

Van Bart VP's partij heb ik niet veel gezien: hij kwam redelijk uit de opening, ging goed mee, maar kwam in het middenspel toch minder te staan. Toen stelde zijn tegenstander een puntendeling voor; Bart schudde dankbaar de uitgestoken hand.

Op bord 3 had Bart P de 3 mogelijke tegenstanders bestudeerd: allen speelden d4 openingen en dus had ie zaterdag enkele uren gespendeerd om interessante varianten te bekijken. Wit opende met e4 ... Na het bekomen van de schok verscheen een Panov met doorgeschoven c5 op het bord. Stukken werden herpositioneerd tot zwart zich rond zet 20 vergaloppeerde en uit noodzaak e5 moest spelen om geen kwaliteit te verliezen. De d5 pion ging echter verloren en zwart vond niet meteen een antwoord op de c5 vrijpion. Echter, enkele zetten later was wit zo vriendelijk om een toren van de achterste lijn weg te halen en dankzij een dubbele penning werd de c5 pion veroverd. Wit stelde prompt "match nul" voor, zwart nam het voorstel aan.

Koen had zich voorgenomen om agressiever te spelen en met wit kreeg ie daar alle kansen voor. Pionnen stormden naar voor, stukken zorgden voor de nodige dreigingen. Alleen onstond er een piondeficit dat zich doorzette naar het eindspel met toren en loper tegen toren en paard. Even leek een labiel evenwicht wit nog te kunnen redden, maar een paardvork besliste anders.


Gelijkspel en mooi op koers om in de middenmoot te belanden: missie volbracht.


verslag: Bart P

 

Reacties (5)

Steven F. - 24 oktober 10.01u.

Een middelmatige ode aan de middelmatigheid :-)

arnout - 23 oktober 18.33u.

ZZZZZZZZZZZZZ .......

Zorro - 23 oktober 16.03u.

Is het paardvork, paardevork of paardenvork?

Bart P - 23 oktober 15.28u.

aan de resultaten van de andere ploegen te zien: hoe minder ambitie des te meer punten!

arnaud - 22 oktober 12.55u.

Nu nog wat werken aan jullie ambitie en dan komt het goed!
see you next year in derde afdeling!

Reageren