Naar inhoud

29-10-2014Relatie tussen emoties en beslissingen bij schaakspelers

Emily Roelands, een studente psychologie aan de KULeuven, maakt een thesis over de relatie tussen emoties en beslissingen bij schaakspelers.
Bijgevolg is ze dus op zoek naar schakers die hieraan willen meewerken.
 

-------------------
Emily :
Even een korte uitleg over mijn studie: De personen die deelnemen aan het onderzoek zullen op een laptop telkens een een kort filmfragment te zien krijgen en nadien zullen ze een schaakstelling voorgeschoteld krijgen die ze moeten oplossen (zo zijn er 20 trials).
Mijn interesse is dan of het filmfragment, dat normaal een welbepaalde emotie opwekt, een effect heeft op hoe de deelnemer een beslissing neemt om de schaakstelling op de lossen. Het onderzoek zou een 40-tal minuten in beslag nemen per deelnemer.
Voor de schaakspeler kan dit onderzoek dus ook interessant zijn omdat het hem/ haar meer inkijk kan bieden hoe de emotie die hij/ zij tijdens een schaakspel ervaart een invloed kan hebben op de beslissing die hij/ zij zal nemen bij het uitvoeren van een zet.
 
Hopelijk hebben jullie interesse om mij verder te helpen met mijn thesisonderzoek en kan ik eens langskomen om de proef af te nemen bij een aantal schakers.
 -------------------

Diegenen die Emily will helpen , gelieve een mail te sturen naar info@leuvencentraal.be zodat we haar de gegevens kunnen doorgeven en verdere afspraken maken.
 

Reacties (1)

Steven F. - 31 oktober 09.17u.

Na menig AV te hebben bijgewoond denk ik dat dit een zeer nuttige studie kan zijn.

Reageren