Naar inhoud

05-11-2014Verslagen Jeugdtornooien

 

Tijdens week-end van 25 oktober speelde de jeugd in Leuven voor het kampioenschap van Vlaams-Brabant 2015.

Op dit tornooi worden ook de selecties voor het Vlaams kampioenschap in januari-februari 2015 verdient.

 

Onze delegatie was 10 man groot, allemaal geselecteerd.

 

Enkele uitschieters:

 

De -14 tot en met -20 speelden in één grote reeks.

 

Michiel speelde enkele hele mooie partijen waarin hij tot het allerlaatste extreem secuur moest spelen om het voordeel binnen te halen. In de laatste partij speelde hij voor tornooiwinst, maar moest zich tevreden stellen met remise. Een prachtige 3de plaats (5,5/7) was zijn lot.

 

Thijs won overtuigend het klassement van de -14, maar hij leek nog meer tevreden met zijn 5de plaats (4,5/7) in de reeks, verschillende veel oudere spelers achter zich latend.

 

Rune speelt bij de -12 die een reeks op zich vormde. Na een korte valse start (0,5/2) werkt hij zich terug op naar een zeer verdienstelijke 3de plaats (6,5/9).

 

Proficiat aan alle deelnemers.

 

 

 

Twee weken eerder zakte ondergetekende met twee kapoenen af naar Neerpelt, wat voor velen het meest afgelegen jeugdcriterium is van het jaar (het zwaartepunt van de criteria ligt in Oost-Vlaanderen). Het is dan ook een van de kleinere tornooien, maar perfect georganiseerd door de Liga Limburg.

 

Enthousiastelingen van dienst zijn Thijs, wiens ambitie ondertussen genoegzaam bekend is, en Nils die net iets ambitieuzer mag zijn. Thijs behaalt met 5 uit 7 de derde plaats en verbetert daarmee zijn plaats in de tussenstand voor het eindklassement beduidend, met nog steeds een marge voor verbetering. Nils scoort 3 punten, wat al heel goed is, maar er zat een 4 in. Beiden speelden rustig, geconcentreerd en voor wat ze waard zijn en dat is gewoon fantastisch.

 

Ik genoot van de dag en keerde huiswaarts met twee tevreden schavuiten. Proficiat jongens.

 

Verslag: Eric

 

Volledige versie op de ledenhoek.

Reacties (2)

nike cortez white varsity red - 31 augustus 04.55u.

custom build nike air max 90,jordan 7 blue and white number 7,mens new balance 996 white,nike flynit air max green,dam´┐Żnner adidas stan smith grau,nike good guy doll sb dunk custom sneaker,nike cortez blue suede retro,nike air lunar wedge
nike cortez white varsity red http://www.172h9yel.com/nike-cortez-white-varsity-red-shoesv

Willem - 08 november 16.39u.

Goed bezig! Zowel de jeugdspelers als de jeugdwerking :-)

Reageren