Naar inhoud

06-11-2014Verslag NIC R3 Ploeg 1

Een ongewone opening zorgde er bij Maurice voor dat beide spelers al snel op zichzelf waren aangewezen. Ik denk dat ze allebei nog voor zet 10 al een uur hadden verbruikt. Maurice nam ambitieus het centrum en zijn tegenstander vond niet de beste manier om het te ondermijnen. Het ruimtevoordeel leidde tot een verpletterende koningsaanval.

Geert vond niet echt een overtuigend antwoord op het Londens systeem. Onder een dreigende koningsaanval besloot hij dan maar een stuk te offeren voor 2 pionnen en centrum. Even later ging nog meer materiaal naar het offervont en was de balans (naast andere stukken) dame vs. toren + enkele pionnen. Beide koningen waren kwetsbaar. Geert’s tegenstander stond gewonnen, maar vond niet de juiste doorbraak. Daarop kon Geert een leuk matnet weven met toren en ijzersterk loperpaar.

Benjamin rokeerde waarschijnlijk te vroeg en moest in de trukkendoos op zoek naar tegenspel. De tegenstander viel in één van de bovengehaalde trukjes en de zwarte stelling werd vakkundig opgerold.

Een openingsexperiment leidde tot een comfortabele stelling voor Maarten. Hij stond iets beter maar zijn tegenstander verdedigde secuur. Een logische remise.

Mijn tegenstander koos een solide maar passieve opstelling. Te veel gefocust op het tegenhouden van de breekzet …e5, onderschatte ik een ander plan. Mijn tegenstander kon enkele stukken ruilen en het witte voordeel verdampte.

Jonas kwam goed uit de opening en besloot optimistisch een stuk te offeren om het centrum open te gooien. Helaas, zijn tegenstander had wél gezien dat hij nog kon rokeren. Het offer klopte dus langs geen kanten. Jonas activeerde zijn swindelmodus en nog meer materiaal ging in rook op. Hij stond op een gegeven moment een toren achter maar wist toch een stuk terug te winnen. Met een kwal meer in het eindpel leek alleen zijn tegenstander nog aanspraak te kunnen maken op winst. Die dacht daar echter anders over en met een leuk trukje schipperde Jonas een pion naar de overkant.

Bij Eddy kwam een klassieke geïsoleerde d-pion stelling op het bord. De partij leek lange tijd min of meer in evenwicht. Ik heb niet gezien waar het is misgegaan maar Eddy trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Na wat schaduwboksen leek het centrum van Patje tegenwicht te kunnen bieden aan het witte initiatief op de damevleugel. De stelling brak open en werd erg scherp. Beide spelers hebben vermoedelijk kansen gehad, maar geen van beide sloeg erin om het laken echt naar zich toe te trekken.

Ons optimisme vooraf bleek terecht. Hoewel Amay ook met een stevige ploeg voor de dag kwam, waren ze op elk bord net iets lager gekwoteerd en werd dat voordeel in resultaat omgezet: 5,5 - 2,5.
 
Verslag: Roel

Reacties (1)

yogadesfemmes - 08 november 13.06u.

north face long fleece jacket burberry scarf 2017 adidas ultra boost size 12 mens hermes silk scarf for sale jacksonville fl nobis meego vest and pants moncler cream jacket
yogadesfemmes http://www.yogadesfemmes.com/

Reageren