Naar inhoud

28-07-2008Steven Geirnaert wint 2 tornooien op rij

Na het eerste luik van de Limburgse Zomerblitz vorige vrijdag in Hasselt, heeft onze ex-clubkampioen nu ook het jeugdtornooi van Zottegem gewonnen. Met een score van 6.5 op 7 en een vol punt los op achtervolgers Larmusau en Bosschem was hij duidelijk veel te sterk voor de directe concurrentie. Wie hem dat halfje afsnoepte, is me nog niet bekend, maar ik ben er zeker van dat een van onze lezers meer informatie kan verschaffen.

Steven was immers niet het enige clublid dat meedeed aan dit tornooi: ook Thomas en Roel waren van de partij in de A-reeks, hoewel die laatste met de helft van de punten waarschijnlijk niet erg tevreden kan zijn over zijn tornooi. Thomas eindigde met 4 op 7 op een iets degelijkere 10e plaats, maar zal, gezien de deelnemerslijst, wellicht niet veel gelukkiger zijn. Nu ja, het gaat om een jeugdtornooi, dus die elo's geven altijd wel een beetje een verkeerd beeld.

Over jeugd gesproken, ook zoon Massoels vertegenwoordigde onze "kleuren": met 5 op 9 laat hij opnieuw zien (nvdr: Werther won onlangs de handicap in ons zomertornooi) dat hij best wat in z'n mars heeft. Onze jeugdwerking lijkt toch wat vruchten af te werpen; zo hield Rein Verstraeten in het open van Gent nog Jan van Mechelen op remise!

Terug naar de kern van dit artikel: voor "scheven" was dit niet zijn eerste tornooizege dit weekend. Afgelopen vrijdag won hij zoals reeds gezegd immers een veel sterker bezet tornooi met oa Roy Schoemans en Mher Hovhanisian. Hij deed dit met een score van 14 op 15 en durfde achteraf nog beweren dat hij slecht had gespeeld en veel geluk gehad. 15 keer op rij geluk hebben lijkt mij persoonlijk toch wat onwaarschijnlijk, maar we zullen hem maar zijn bescheiden rol laten spelen. Het volledige verslag kan u lezen op de Schaakfabriek.

Nu vrijdag volgt het 2e luik in Lommel waar reeds enkele clubgenoten ingeschreven zijn. Jan Lagrain (nvdr: oprichter van Schaakfabriek) vertrok reeds met de auto vanuit Leuven en ik denk dat er nog wel enkele auto's zullen rijden.

Moest u niet zo van blitzen houden, kan u uiteraard nog altijd een of meerdere rapidpartijen komen meespelen in ons Zomertornooi, dat ondanks de zwakke verslaggeving (mijn excuses daarvoor: bij gebrek aan usb stick en vanwege vakantie is dit tornooi onvoldoende verslagen, maar daar komt verandering in) nog volop aan de gang is. Leider na 12 rondes is momenteel Hans Renette met 8.5 op 9.

Meer informatie over de eerder besproken tornooien vindt u op volgende webpagina's:

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren