Naar inhoud

25-08-2015Het nieuwe schaakseizoen, een voorwoord.

Een samenvatting van de belangrijkste evenementen:

1) Vanaf de volgende vrijdagavond spelen we traditioneel het open clubkampioenschap, waar jullie een ticket kunnen verdienen voor het gesloten clubkampioenschap van volgend jaar (minimum van 4 gespeelde partijen vereist).

2) Vrijdag 11 september houden we een receptie voor onze leden. Deze start om 20u15 na de jeugdlessen.

3) Zaterdag 19 september spelen de jongsten onder ons het Leuvens jeugdtornooi. Helpers zijn nog steeds welkom.

4) Zondag 27 september start het nationale interclubseizoen: 6 ploegen zullen trachten de eer van de club hoog te houden.

5) Het internationaal tornooi Open van Leuven houden we dit jaar van 12 tot 15 november.

Op vrijdag zijn de paringen gekend om 20u30; gelieve je dan ook voordien bij de tornooileider aan te melden. Dit kan ook via sms of een kort bericht op 0470/35.86.43. De spelers zetten het bord en stukken klaar, waarna de partij kan beginnen. Na de partij zetten de spelers het materiaal terug in de kast.
Vanaf dit seizoen spelen we op vrijdagavond een ander (sneller) speeltempo, na de positieve evaluatie op het vorige gesloten kampioenschap: 90 minuten voor 40 zetten gevolgd door 30 minuten voor de rest van de partij + 30 seconden per zet vanaf zet 1, ook wel gekend als het Fischertempo.
Dit tempo wordt ook tijdens de interclubpartijen gebruikt.

Om het seizoen goed te starten, raden we aan de regels van het schaken (on-line) te raadplegen, in het nederlands of engels.


p.s.: de pdf van de clubgeschiedenis bevat nu ook het vorige seizoen


Het bestuur

Reacties (1)

jljingshi - 22 januari 12.35u.

edmonton oilers orange jersey for sale nike mercurial vapor x je suis zlatan prada tote sale shoes mulberry antony messenger bag chocolate singapore new balance 1500 womens pink purple hermes female belt
jljingshi http://www.jljingshi.com/

Reageren