Naar inhoud

26-08-2008Het zomertornooi: even terugblikken vlak voor de eindspurt

Met de laatste 3 rondes voor de boeg lijkt een mooi moment aangebroken om even de stand van zaken van ons jaarlijks zomertornooi op te meten. En daar zijn best wat leuke en interessante zaken over te vertellen. Even alles op een rijtje:

Hans heerst, Thomas frequenteert

"Straks ga ik dit tornooi nog winnen", klonk het afgelopen vrijdag nog uit de mond van een verwarde Thomas. Z'n partij tegen Dries had hij dan wel gewonnen, maar het was blijkbaar toch niet allemaal van een leien dakje gelopen. Maar zoals in het voetbal (en ongetwijfeld in menig andere sport) vaak bewezen wordt, is enkel het resultaat belangrijk. Na 21 rondes voert Thomas immers het klassement aan met 11 op 16. Enkel rapid-, bullet- en blitzbeest Hans Renette die momenteel 8,5 op 9 heeft, kan hem nog inhalen. Als hij deze week opdaagt, is die kans overigens bijzonder groot, want Hans verloor deze zomer nog geen enkele partij. Tijdens de zomerblitz haalde hij immers in een bijzonder sterk deelnemersveld (met oa Steven Geirnaert, Jan van Mechelen, Matthias De Wachter, Geert Leunis, Steff Helsen, Roel Goossens, Peter Mangelschots, Koen Heynen en Jan Londers om maar enkele namen te noemen) 15 op 15!!! De blitz mag dan ook een enorm succes genoemd worden (meer daarover later).

Amateur verslaat meester, of liever zoon verslaat vader

In de handicap stond alweer de naam Massoels centraal. Thomas won ook daar partij na partij om het uiteindelijk in de finale op te nemen tegen zoonlief Werther. En als bewijs dat de handicapformule werkt, won die laatste nadat vader net niet genoeg tijd had om mat te zetten met dame en koning. Geweldige motivatiestrategie, al beweerde Thomas dat hij echt wel voluit was gegaan.

Schaken, een multiculturele sport

Jaja, want naast Indiërs (Guruprasad), Spanjaarden (Carlos), Oekraïners (Alexander) en Russen (Valerij) trok ons tornooi dit jaar ook Bruggelingen (Marigje Degrande), Mechelaars (Matthias De Wachter, Peter Mangelschots), Dworpenaren (Koen Heynen, Jan van Mechelen) en Dendermondenaren (Kurt Van Wiele) aan! Een gezellige boel en bewijs dat de Leuvense schaakclub nog steeds (en terecht!) een goeie naam heeft.

Black is ok!

Leuk is ook de nieuwste trend die ik daarnet opmerkte bij het invoeren van de nieuwe resultaten. Na ronde 13 behaalde de zwarte stukken immers telkens een bijzonder goede score! En omdat u mij nu eenmaal niet blindelings hoeft te geloven, som ik hier nog even de zwartscores van ronde 14 tem ronde 21 op:

  • Ronde 14: 3.5/6
  • Ronde 15: 4/4!!
  • Ronde 16: 3.5/4!!
  • Ronde 17: 2/4
  • Ronde 18: 2/2!!
  • Ronde 19: 4.5/6!!
  • Ronde 20: 5/7!!
  • Ronde 21: 4/5!!

Als u mij nog steeds niet gelooft, kan u uiteraard altijd zelf even natellen op de pagina van het zomertornooi.

Uw webmaster

Reacties (2)

asinagaojisan - 29 september 18.25u.

moncler down jacket price womens apex bionic north face jacket sale nike lebron 15 purple germany ralph lauren black and white striped top red peep toe louboutin converse high tops
asinagaojisan http://www.asinagaojisan.com/

René - 30 augustus 21.09u.

Hehe, goed zo Werther. Geen compassie.

Reageren