Naar inhoud

12-10-2015NIC R2: Verslag Ploeg 5

Ploeg 5 ging de strijd aan met club 666 in " l'enfer de Liege ".

Op het laatste bord verloor Eric al snel een tweetal pionnen aan een vurige draak. 1-0 voor de thuisploeg.
Bord 3 speelde zich af op een Spaans slagveld. Edsel ging vol voor de flankaanval op de dame-vleugel en dacht het centrum onder controle te kunnen houden. Helaas ging een pion verloren, hetgeen een dodelijke aanval toeliet.
Bert moest het opnemen tegen een oude Indische veldheer. Beide tastten rustig elkaars stelling af; posities werden ingenomen; de spanning nam toe. En toen zag zwart dat reeds 2 partijen gespeeld waren. Het remisevoorstel werd aanvaard en beide verdwenen in de keuken voor een hapje en drankje. Ook in de hel mag de boog niet altijd gespannen staan.
Het eerste bord zag een fantasierijk verloop uit het boek van Tartakower. Bart nam een pion in de opening en dacht de aankomende storm te kunnen houden met het construeren van een bunker. Dat leek aardig te lukken tot vader Tijd en een almachtig paard op e6 zich moeiden.
eindstand: 3,5 - 0,5

Met een gemiddeld 300 elo minder dan de tegenstander had het natuurlijk nog erger gekund, maar dat belet niet dat we enigszins gehavend terug naar huis keerden.

verslag: Bart P

Reacties (4)

Thomas - 02 november 14.53u.

't kan dan ook een kort verslag zijn voor de helft van de ploeg :)

arnaud - 19 oktober 17.27u.

zijt ge niet wat vroeg opgestaan, Koen?

Koen Delaere - 19 oktober 10.44u.

Liege: j'aime la vie. Leuven: c'est la vie,

arnaud - 16 oktober 14.54u.

ah ja, tof zo een verslag, dank je voor de aanzet, de tweede ploeg voelt zich stilaan ook wel klaar voor verslaggeving :-)

Reageren