Naar inhoud

27-09-2008Open: rondes 3 en 4

Na een korte drukke periode door het jeugdkampioenschap kunnen we weer een weekje rustig verder met het open kampioenschap.

In ronde 3 merken we volgende zaken op:

  • Vincent speelt z'n 3 ronde op rij mee en maakt het Danny Crabbé behoorlijk lastig.
  • Nieuwkomer Filip verliest na een spannende partij tegen Maarten Wouters, maar lijkt alvast zeer gemotiveerd om nog te komen.
  • Nieuwkomer Aslan vergaat het minder goed. Hij verliest vrij snel van de andere Maarten (Praet).
  • Wim verrast Thomas met een leuk tactisch grapje.
  • Steff wint vlot van een experimenterende Joris.
  • Geert manoevreert handig met z'n zware stukken om de druk op Steven (Foulon) z'n stelling tot een onhoudbaar maximum op te drijven.

In ronde 4 was de schaakopkomst behoorlijk mager, maar het randgebeuren erg gezellig. Met Ida, Kristien, Steven Foulon, Steff en waarschijnlijk nog wel iemand die ik vergeet, konden we weer spreken van een sfeervol avondje in het café.

Achter het bord werden er niet zoveel grote verrassingen opgemerkt: Romain drukte Wim langzaam maar zeker weg, Koen Delaere won van nieuwkomer Rodric die zich toch verdienstelijk verdedigde, Tony haalde tegen Maarten Wouters z'n 40e zet met nog 3 seconden op de klok, maar moest constateren dat het ontstane eindspel niet te houden was; en tenslotte verloor uw webmaster vrij snel z'n 2e partij op rij na een behoorlijke onnauwkeurigheid in de opening.

In de stand blijft Steff met 3 op 3 aan de leiding, maar komt Romain gevaarlijk dichtbij.

Volgende week beginnen de interclubs terug. Daar mag u in de loop van de komende dagen wat meer informatie over verwachten.

Reacties (3)

Joris - 29 september 14.43u.

In je enthousiasme wschl op je schaakklok gekeken? :-p

filip - 29 september 14.13u.

ik ben inderdaad zeer gemotiveerd om te komen, maar moet eerst nog leren kloklezen ;-)

steff - 28 september 09.18u.

Leuk, zo'n clubavondverslag!

Reageren