Naar inhoud

05-12-2016NIC R5 : CREC 2 - Leuven 2

Tijdens de rit naar Charleroi kruisten we het pad van verschillende politievoertuigen. Was dit een teken aan de wand voor het komende bordgweld, of misschien had het te maken met de voetbalmatch Charleroi-Standard?

Na een dik uur spelen had Anant op bord 6 reeds gedaan met spelen: zwart scoorde het eerste punt van de match. Kort daarvoor had ik op bord 4 een remise aangeboden nadat mijn tegenstander begon af te wijken van een hoofdvariant van het Budapest. Hij weigerde en na het dichtschuiven van het centrum, kwam er een poging tot kongingaaanval. Dit liet me toe een open b-lijn te creeren en het actief tegenspel op de 7e en 8e lijn noopte hem tot een remise-aanbod, hetgeen ik aanvaardde. Toen was het wachten op de tijdnoodfase op de andere borden.

Op bord 1 probeerde de tegenstander van Thomas de winst de forceren door allerlei stukken weg te geven. Een taktiek die niet bleek te werken: 0 - 1. Ondertussen kon Tony op bord 5 zijn extra (dubbel)pion van de openingsfase behouden. Het resulterende toreneindspel kon nog alle kanten uit. Beide spelers creeerden een vrijpion: zwart op de koningsvleugel, wit op de damevleugel met een pionnenmassa in het centrum. Dankzij een tempozet op de koning kon Tony zijn pion eerst naar de overkant loodsen.

Stijn op bord 2 stond in de tijdnoodfase zowaar een toren voor en had aanval op de zwarte koning, maar de eigen koning had geen pionnen meer voor zich ter verdediging. Ergens liep het mis en het eindspel vatte ie aan met 2 torens tegen dame en vrijpion. Een uur later moest ie opgeven.

De score stond gelijk: Bart V zou het eindresultaat bepalen op bord 3. De stelling zag er nogal ingewikkeld uit: elk een 3-tal pionnen, maar Bart had het loperpaar tegen paard+loper. De mobiliteit van 2 verbonden vrijpionnen bleek doorslaggevend: wit moest zijn stukken offeren om promotie te verhinderen.

Met een gemiddelde van 200 elo minder dan de tegenstander een onverhoopte zege: 2.5 - 3.5


Bart P

Reacties (1)

ftlsubsea - 08 september 10.45u.

new jordan melo m13 white blue shoes new york mets fedora hat 01r 99 game aldon smith san francisco 49ers womens super bowl xlvii jersey nfl breast cancer awareness red boston red sox 1950 fitted hat company cincinnati reds patriotic hat 40 nike kobe 9 elite black white yellow shoes
ftlsubsea http://www.ftlsubsea.com/

Reageren