Naar inhoud

16-10-2008Over ROB TV, jeugdschaak en het wereldkampioenschap

Naar aanleiding van de simultaan van Kasparov dinsdag bracht ROB TV gisteren een kort stukje over schaken en interviewde daarvoor niemand minder dan onze eigen Iris en Rein Verstraeten. Het was een kort stukje, maar best wel leuk om te zien en natuurlijk altijd goede reclame voor het schaken. Hopelijk heeft iedereen het kunnen zien; onze jeugdverantwoordelijke heeft immers nog iedereen proberen op de hoogte te brengen via een mailtje.

Meer over de jeugd: vorig jaar zijn we begonnen met een jeugdkampioenschap, omdat we vinden dat onze jeugdspelers wel goed les krijgen, maar te weinig partijen spelen. En natuurlijk ook gewoon omdat het leuk is!
Tot voor kort kon u op deze website enkel de eindstand van vorig jaar bewonderen, vanaf nu zal u ook wekelijks de uitslagen en de stand terugvinden bij Jeugdwerking. Zo kunnen de ouders ook makkelijk de prestaties van de spelertjes volgen.

Ondertussen heeft ook Anand z'n eerste witpartij achter de rug in het wereldkampioenschap. Anand stelde minder teleur dan Kramnik, want hij verraste meteen met 1.d4! (het uitroepteken duidt op de verrassing, niet op een goeie zet :-)) Na een boeiend gevecht werd uiteindelijk ook deze keer in remise besloten, hoewel de eindstelling nog interessant was. Beide heren (en vooral Anand) zaten echter in tijdnood, dus het is niet zo verwonderlijk dat ze geen verdere risico's wouden nemen.

Uw verslaggever hoopt alvast op meer van dat en zal jullie uiteraard op de hoogte houden.

Joris

 

Reacties (4)

steff - 19 oktober 01.29u.

inderdaad een mooi uithangbord mocht het op de site mogen!

Joris - 16 oktober 20.29u.

Leuk! Ik heb het alvast gedownload, dan kunnen we 't misschien later ook op de website zetten (wel eens navragen of dat mag dan :-)).

Verstraeten Iris - 16 oktober 18.01u.

het is nog te zien op

http://www.nieuwsblad.be/Video/Videoplayer.aspx?VideoId=44250

wim - 16 oktober 12.40u.

Ik heb het toevallig gezien bij het zappen. Was inderdaad wel leuk item.

Reageren